Thursday, April 30, 2009

Sienikastike (pasta ai funghi)


Resepti on kirjasta Kokataan yhdessä italialaista

Italialaistyylinen sienikastike, joka tekee lupauksen mukaan onnelliseksi.
Minut se ainakin teki. Olin hiukan epäileväinen, mutta se oli hyvää. TOISIN kuin tölkkikanttarelleista tehty kastike jonka vein töihin evääksi. JOS olisi ollut ihan mitä tahansa syötävää niin se olisi kyllä jäänyt koskematta. Opin julmasti kantapään kautta, että kannattaisi maistaa ruokaa ennen kuin sen pakkaa mukaan evääksi :)
Tölkkikanttarellit jää vastedes kauppaan, niissä ei ollut mitään yhteyttä tuoreiden makuun...

10g kuivattuja HERKKUTATTEJA (voi jättää pois, mulla ei ollut - ensi kerralla kokeilen!)
300g tuoreita HERKKUSIENIÄ
500g tagliatellea tai muuta leveähköä nauhapastaa
2 valkosipulinkynttä
iso nippu PERSILJAA
2 rkl oliiviöljyä
1 dl KERMAA
1 tl sitruunamehua
suolaa, pippuria

Joa käytät kuivattuja tatteja, liota niitä haaleassa vedessä puoli tuntia.
Puhdista tuoreet sienet ja viipaloi. Laita tässä vaiheessa pasta kiehumaan.
Silppua valkosipuli hienoksi, silppua myös persilja. Ota persiljasta sivuun yksi ruokalusikallinen koristelua varten. Kuumenna öljy paistinpannulla, lisää kuivatut ja tuoreet sienet ja paista viitisen minuuttia keskilämmöllä tai kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Sekoita joukkoon valkosipuli, persilja, kerma ja sitruunamehu sekä mausteet. Halutessasi voit lisätä tattien huuhteluvettä joukkoon. Sekoita valutettu pasta ja loppu persilja kastikkeeseen. Tarjoile halutessasi juuston kera luonnon helmassa!

* * * *

Jollet pääse luontoon, tässä pari kuvaa.
Ei olla sienimetsällä vaan geokätköllä. Kyllä - lähestyn kovaa vauhtia absoluuttistanörttipistettä. No kätkö kumminkin löytyi. Ja viimeisessä kuvassa näkyy jää, jolla pilkkijät olivat vielä viikkoa aiemmin kalastaneet. Kuulemma 5 senttinen jää kannattaa ihmisen ja 3 senttinen pilkkijän... Kovia poikia.





Siskonmakkaralihapullat (Huijauslihapullat)




Maailman nopeimmat lihapullat lähtee tästä:
Annos on muka neljälle...

300g spagettia
6 (500g) SISKONMAKKAROITA (Pitää olla hyviä tai tulee aivan kauhea lopputulos, Ei mitään muovikuorisia, Snellmannilla on hyviä.)
ruokaöljyä
1 punainen CHILI
4 v-sipulinkynttä
1 PUNASIPULI
1 PAPRIKA
1/2 dl persiljaa (puuttuu kuvasta koska mun persiljat oli kokeneet liian kovan kohtalon ennen ruuanlaittopäivää...)
reilusti mustapippuria
raastettua parmesaania (jos haluat kikkailla)

Kuumenna öljyä pastinpannulla. Leikkaa makkaraan reikä ja puserra ulos pieni lihapulla. Toista kunnes makkarat ovat tyhjiä. Paista pallerot kypsiksi siten että niihin tulee hiukan ruskettunut pinta - tämä pinta on koko herkullisuuden juju.
Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Hienonnna samoin sipulit ja kuutioi paprika. Hienonna persilja. Ota pallurat pois pannulta, lisää öljyä ja kuumenna kasviksia noin minuutti sekoitellen tai kunnes paprika pehmenee. Keitä spagetti.
Lisää valutettu kuuma spagetti ja pallurat joukkoon ja sekoita. Ruuan pitää olla aika kuumaa tarjottaessa. Mausta pippurilla ja tarjoile parmesaaniraasteen kera.

Saturday, April 25, 2009

Evässoppa

Tästä en huomannut ottaa kuvaa, mutta maku osoittautui hyväksi, joten kirjataan silti muistiin. Töissä loppuu nyt ruokaetu parin viikon päästä, joten on pakko alkaa hiljalleen kehitellä evääksi sopivia, nopeasti säteilytettäviä ruokia. Vaikken mikrosta tykkää niin nyt on pakko nukettaa, kun liettä ei töissä pääse käyttämään. Keiton kuljetukseen muuten soveltui aivan mahtavasti etikkakurkku-purkki, mitoitus oli millilitralleen oikea...

1 paketti KEITTOJUUREKSIA (tuoreita, sis.: porkkana, lanttu, selleri, purjosipuli, persilja )
pieni pala KESÄKURPITSAA
TOMAATTI
valkosipulia maun mukaan
(ihan pikkasen tuoretta chiliä tai chilijauhetta)
pikkupönikkä TOMAATTIPUREETA
balsamicoa
himppu sokeria (tomaatin makua säätämään)
pikkasen yrttisuolaa, pippuria ja timjamia, oreganoa, basilikaa
tricolor-simpukkaPASTAA tai jotain muuta pientä pastaa
oliiviöljyä

Paloita juurekset ja vihannekset. Silppua valkosipuli hienoksi.
Laita kattilaan pohjan peittävä loraus öljyä. Kuullota siinä purjosipuli ja valkosipuli, sekä chiliä, jos haluat potkua. Älä anna valkosipulin ruskistua tai homma kosahti ja pitää palata lähtöruutuun. Lisää juurekset ja paahda hetki. Lisää sitten vettä sen verran, että ainekset peittyvät ja pari senttiä ylikin, enemmänkin jos haluat muhennoksen sijaan keittoa. Lisää tomaattipuree. Lisää mausteet ja balsamico. Keittele kunnes liemi sakenee sopivaksi, lisää mausteita jos tarvis. Lisää lopuksi tomaatti, kesäkurpitsa ja pasta. Keittele kunnes pasta on kypsää. Lisää persilja pinnalle. Nauti kuumana.

* * * *
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...