Thursday, November 27, 2014

Ruusukaalia ja pähkinöitä

Piitkästä aikaa pukkaa reseptejä. Kokkaillut olen ja paljon, mutta kirjaaminen ja ennenkaikkea kuvaaminen on jäänyt. Koitan parantaa taas tapani.

Tätä reseptiä kannattaa kokeilla vaikka ajatus ruusukaaleista toisi mieleen valjut metaaninhajuiset pallurat. Nämä pikku herkkupalat ovat jotain ihan muuta...

Resepti on alunperin julkaistu Hesarissa vuosia sitten.

400g RUUSUKAALIA
70g SAKSANPÄHKINÖITÄ (tai mitä nyt kaapissa on)
3 rkl VAAHTERASIIRAPPIA
mustapippuria
suolaa

Olen myös nähnyt tästä reseptistä version, jossa vaahterasiirappi on korvattu balsamicolla ja oliiviöljyllä - se vielä kokeilematta.

Leikkaa ruusukaaleista pieni pala kantaa pois, poista kellastuneet lehdet.
Puolita. Levitä kaalit ja pähkinät sekaisin uunipellille. Lisää vaahterasiirappi ja pippuri.
Paista 200°C, n. 10 min. Mausta lopuksi suolalla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...