Saturday, November 22, 2008

Fenkoli-pecorinosalaatti (Insalata di finocchi con pecorino)



Fenkoli on ihana ihana vihannes, jossa on jännittävä aniksen maku.
Keitettynä, paistettuna, salaatissa - aina se maistuu hyvältä.
Tämä ohje on kirjasta All'italiana.

2 FENKOLIA

Kastike:
5-6 rkl OLIIVIÖLJYÄ
1 tl (dijonin)SINAPPIA
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
2 rkl SITRUUNAMEHUA tai VALKOVIINIETIKKAA
1 VALKOSIPULINKYNSI
1 dl höylättyjä PECORINOJUUSTOLASTUJA
(nippu sileälehtistä PERSILJAA)

Sekoita kastikkeen ainekset hyvin. Huuhtele fenkolit, puolita ja leikkaa suikaleiksi. Nosta suikaleet kulhoon ja ripottele kastike päälle. Ripottele pinnalle persiljaa ja höylättyä pecorinoa.

Mulla ei ollut persiljaa, mutta ei meinannut mitään (ei ollut kirjassa olevassa kuvassakaan). Kastike oli hyvä!! Tein sen paljon pienempään öljymäärään, koska se tuli yhdelle hengelle, mutta sillä tavalla siitä tuli voimakasta ja varmaan vähintään yhtä herkullista. Jos ei ole pecorinoa niin sen voi korvata täydellisesti parmesaanilla (tai jopa sillä teitin mustaleimalla :).

****

1 comment:

J_W_PEPPER said...

Pitää koittaa tota, vaikutti pirun hyvältä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...