Monday, December 7, 2009

Päärynä-pekonisalaati



Meksikolainen lihasalaatti maistui niin mahtavalta, että taas sorruin maustamaan salaatin lihalla. No worries, tästä voi ihan hyvin tiputtaa lihan pois ja toimii silti!

4 siivua PEKONIA
2 dl SAKSANPÄHKINÄÄ
2 PÄÄRYNÄÄ
1 tl sitruunamehua
175g VESIKRASSIA (voisikohan kokeilla yhtä hyvin vaikka rucolaa, pitää testailla)

Kastike:
3 rkl extra vergine OLIIVIÖLJYÄ
2 rkl SITRUUNAMEHUA
1/2 tl juoksevaa HUNAJAA
suolaa, pippuria


Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla koko ajan sekoitellen n. 3 min tai kunnes pähkinät ovat hieman ruskistuneet. Älä skippaa tätä, maussa on huima ero!!!!!
Ruskista pekoni. Itse käytän pekoninpaistossa kotitalousopettajan konstia, jossa paistinpannun kanneksi laitetaan talouspaperi. Se imee liiat rasvat jo paistettaessa ja pekonista tulee rapeaa. Valuta liiat rasvat pois ja taittele peksu n. sentin paloiksi.

Poista päärynästä siemenet ja viipaloi pituussuuntaan. Dippaile viipaleet sitruunamehussa, jotta ne eivät tummu. Laita vesikrassi, pähkinät, päärynät ja pekoni salaattikulhoon.

Sekoita kastike vatkaamalla öljy, sitruunamehu ja hunaja sekaisin. Suolaa ja pippuria maun mukaan. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita huolellisesti.
Anna maustua hetki ja tarjoile herkkua muillekin!

Tämä ohje on peräisin kirjasta Vähällä vaivalla salaatteja. Upea kirja kaikille salaattien ystäville.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...