Saturday, April 25, 2009

Evässoppa

Tästä en huomannut ottaa kuvaa, mutta maku osoittautui hyväksi, joten kirjataan silti muistiin. Töissä loppuu nyt ruokaetu parin viikon päästä, joten on pakko alkaa hiljalleen kehitellä evääksi sopivia, nopeasti säteilytettäviä ruokia. Vaikken mikrosta tykkää niin nyt on pakko nukettaa, kun liettä ei töissä pääse käyttämään. Keiton kuljetukseen muuten soveltui aivan mahtavasti etikkakurkku-purkki, mitoitus oli millilitralleen oikea...

1 paketti KEITTOJUUREKSIA (tuoreita, sis.: porkkana, lanttu, selleri, purjosipuli, persilja )
pieni pala KESÄKURPITSAA
TOMAATTI
valkosipulia maun mukaan
(ihan pikkasen tuoretta chiliä tai chilijauhetta)
pikkupönikkä TOMAATTIPUREETA
balsamicoa
himppu sokeria (tomaatin makua säätämään)
pikkasen yrttisuolaa, pippuria ja timjamia, oreganoa, basilikaa
tricolor-simpukkaPASTAA tai jotain muuta pientä pastaa
oliiviöljyä

Paloita juurekset ja vihannekset. Silppua valkosipuli hienoksi.
Laita kattilaan pohjan peittävä loraus öljyä. Kuullota siinä purjosipuli ja valkosipuli, sekä chiliä, jos haluat potkua. Älä anna valkosipulin ruskistua tai homma kosahti ja pitää palata lähtöruutuun. Lisää juurekset ja paahda hetki. Lisää sitten vettä sen verran, että ainekset peittyvät ja pari senttiä ylikin, enemmänkin jos haluat muhennoksen sijaan keittoa. Lisää tomaattipuree. Lisää mausteet ja balsamico. Keittele kunnes liemi sakenee sopivaksi, lisää mausteita jos tarvis. Lisää lopuksi tomaatti, kesäkurpitsa ja pasta. Keittele kunnes pasta on kypsää. Lisää persilja pinnalle. Nauti kuumana.

* * * *

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...