Saturday, December 6, 2008

Katkarapusalaatti (Ehkä maailman paras)

Tässä vihdoin tämä resepti, jota valtaisa yleisö on toivonut. Resepti on Torino-pastapaketin kyljestä ja kaverilta peräisin.
Lisään kuvan joskus toiste. Tein tätä kyllä viime viikonloppuna, mutta käytin vihannesten paloitteluun orjatyövoimaa eikä siitä tullut juuri sen näköistä kuin sen kuuluu olla ja maissitkin unohtui pakastimeen...

Pasta:
1 litra vettä
1 tl suolaa
1 rkl öljyä
3 dl Torino Tricolor-SIMPUKKAPASTAA

Kastike:
1/2 dl öljyä
2 rkl viinietikkaa
1-2 tl sinappia (sellaista Turun sinappi -tyylistä)
1/2 tl suolaa (voi vähentää ilman vahinkoa!)
1 tl sokeria
1/2 tl sitruunapippuria
1 v-sipulinkynsi murskattuna
1 tl kuivattua TILLIÄ (tai 1/2 dl tuoretta silputtuna)

Salaatti:
pala (100g) KURKKUA
1/2 punaista PAPRIKAA
1 PÄÄRYNÄ tai OMENA (ohjeessa lukee näköjään, että kuorittuna, mut en ole tainnut koskaan kuoria :)
100 g JUUSTOA (Emmentalia olen bruukannu käyttää)
2 dl (100g) MAISSIA (ihan voi lykätä pakastepussista, maissin voi jättää poiskin)
150g KATKARAPUJA

Keitä pasta. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin, ettei salaatista tule vetistä!
Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Sekoita pasta kastikkeeseen ja anna maustua jääkaapissa sillä aikaa kun suikaloit kaikki salaattiainekset. Sulata katkaravut ja maissi (jottei niistä tule inhaa pakastevettä salaatin joukkoon).Lisää kasvikset pastan joukkoon, sekoita kunnolla. Anna maustua hetki kylmässä ennen tarjoilua.

Tämä ruoka ansaitsee viisi tähteä. Toimii aina.
*****

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...