Thursday, June 4, 2009

Quesadillat & mangosalsa






Tämä ohje on New Woman-lehdestä (se oli hyvä ruokalehti, kurja kun kukaan muu ei sitä lukenut ja ne meni ja lopetti koko lehden..)
Aika kesäinen herkku ja sopii piknikillekin. Kyllä nuo quesadillat ja salsa putoo kylminäkin.

4:lle (ohjeen mukaan, mutta todellisuudessa... yhelle kaikki.)

Mangosalsa:
1 MANGO (kuori, poista iso litteä kivi sisältä, kuutioi mehevä hedelmäliha)
1 LIMEn mehu
3 rkl PUNASIPULIA
JALAPENOJA (tai alkuperäisessä ohjeessa: 1 tl smoky Chipotle tabascoa)
pieni nyrkillinen tuoretta KORIANTERIA
suolaa, pippuria

Quesadillat:
6 isoa TORTILLAA
200g CHEDDARIA raastettuna
PARI JALAPENOA (tai alkuperäisessä ohjeessa: vihreä chili ilman siemeniä) viipaloituna
6 KESÄSIPULIA ohueksi viipaloituna
3rkl öljyä

Sekoita salsan ainekset kulhossa. Lisää suolaa ja pippuria ja jätä oottelemaan.
(Tomaattisalsalle löytyy parempiakin reseptejä, mutta nopeasti tuosta saa tomaattisalsan korvaamalla mangon tomaateilla.) Aseta 3 tortillalevyä pöydälle, jaa juusto, jalapeno- ja sipuliviipaleet tasaisesti levyille. Täytteen kuuluu mennä melkein reunaan kiinni. Mausta jos katsot tarpeelliseksi. Aseta toinen tortilla kanneksi. Kuumenna isolla teflonpannulla öljyä ja paista yksi tortilla kerrallaan, keskilämmöllä. Kun juusto alkaa sulaa, käännä tortilla käyttäen isoa lastaa apuna. Paista vielä pari minuuttia. Pidä paistetut tortillat lämpimässä. Leikkaa jokainen 8 palaan ja tarjoa mangosalsan kera.

Ja missä olen maistanut tähänastisen elämäni parhaat quesadillat? Meksikossa en ole käynyt eli se on Rosa Negra, Barcelona. Paikka joka on sisustettu seinään kiinnitetyillä sandaaleilla ja kumihansikkailla ei mitenkään voi olla muuta kuin mahtava!!!

*****

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...