Friday, February 20, 2009

Tabouleh
4:lle lisukkeeksi.
(Huom! Pitkä tekeytymisaika, kannattaa tehdä päivää ennen tarjoamista)
Edit. Tuo tekeytymisaika on nyt vähän arvoitus, toisissa ohjeissa lukee, että pitää antaa makujen tasautua, toisissa käsketään tarjoamaan välittömästi. Joten nostan kädet pystyyn sen osalta.

200 g BULGURIA
iso nippu KEVÄTSIPULIA
1/2 kg TOMAATTEJA
5-6 rkl SITRUUNAMEHUA
suolaa ja pippuria
n. 1/2 tl chilijauhetta
runsas hyppysellinen jeeraa eli roomankuminaa (korvasin garam masala-sekoituksella)
1 tl kuivattua minttua
6 rkl hyvää OLIIVIÖLJYÄ
nippu PERSILJAA

Tästä ruokalajista löytyy ohje monessa hyvässä keittokirjassa ja siksi olen halunnut kokeilla tätä jo kauan. Luulin, että tämä toimisi ruokaisana salaattina, mutta kyllä se tuntui enemmänkin lisukkeeksi sopivalta. Sopisi varmaan hyvin vaikka kesäisen grilliruuan pariksi. Bulgur on kuivatuista vehnänjyvistä tehtyä rouhetta.

Kaada bulgur kulhoon. Lisää runsaasti kylmää vettä ja anna turvota tunnin ajan. Rouheen tulee olla pehmeää, mutta kuitenkin kiinteää. Silppua sipuli ja poista tomaateista siemenet ja paloita malto pieniksi kuutioiksi. Valuta pehmennyt bulgur, yritä saada vettä mahdollisimman paljon pois, vaikka lusikalla painelemalla. Sekoita bulguriin tomaatti ja sipuli. Sekoita sitruunamehuun kaikki mausteet ja kaada sekoitus bulgurin joukkoon. Lisää lopuksi oliiviöljy ja tarkista maku. Viimeistele pilkotulla persiljalla. Taboulehin voi syödä heti, mutta siitä tulee parempaa, jos se saa makuuntua kylmässä yön yli. Tarjotaan siis mieluiten kylmänä, vaikka pitaleivän kera.

* * *

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...