Thursday, November 26, 2009

Kikhernepihvit


Alkuperäisen ohjeen sain työkaveriltani, joka oli sen hyväksi todennut tämä on nyt siitä sovellettu, ja minulta vielä se alkuperäinen kokeilematta. Tähän postaukseen on siis luvassa päivityksiä myöhemmin kokeilujen edetessä. (Edit: 1.2010 no nyt tuli kokeiltua sitä alkuperäistä ohjetta, ja totesin että minun sattumalta synnyttämäni makuyhdistelmä toimi ainakin omaan suuhun paremmin eli reseptiä päivitetty sen mukaan).

400g KIKHERNEITÄ (voi liotella itse, minä laiskana tai kiireisenä otin suoraan tölkistä)
Pieni kaskiNAURIS
PORKKANA (Alkuperäisessä ohjeessa oli nauriin ja porkkanan sijaan KESÄKURPITSAA puolikas raastettuna, OMENA raastettuna)
2 MUNAA
1 tl jeeraa
suolaa, pippuria (sekä tuoretta tai kuivattu chiliä)
3 rkl jauhoja
pastamiseen öljyä

Tölkistäkin tulleet kikherneet kannattaa liottaa hetki raikkaassa vedessä. Kuivatuista en anna ohjeita, sillä se on minulta vielä kokonaan testaamatta.
Jos sinulta löytyy tehosekoitin niin sitten surauttele sillä ainekset sekaisin. Muuten muussaa kikherneet ja raasta vihannekset. Sekoita joukkoon kananmunat. Sekoita jauhot ja mausteet keskenään ja lisää seokseen. Paista paistinpannussa öljyssä pieniä lettusia.
Ja syö! Simppeliä. Mulla tuli tosiaan pikkasen juurespainotteinen versio näistä mun pihveistä vaan ei se menoa haitannut. Luulen kuitenkin että pieni makeus ei olisi pahitteeksi eli ensi kerralla koitan seurata oheen kirjattua ohjetta - ehkä omenan sijaan voisi vielä käyttää päärynää...hmmm..palaillaan jahka ehdin kokeilla.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...