Sunday, February 15, 2009

Paistetut nuudelit


DIY kiinalainen take away-ateria. Hyvää ja nopeaa.




4:lle
250g NUUDELEITA (tosi hyviä tähän oli Blue Dragonin orgaaniset nuudelssonit)
500g BROILERIN RINTAFILETTÄ (ilman mitään kauheita marinadeja!!!!)
nippu KEVÄTSIPULEJA
pieni pala tuoretta INKIVÄÄRIÄ
2 v-sipulinkynttä
1-2 kuivattua chiliä (korvasin tuoreella chilillä ja jauheella ja toimi hyvin)
5-6 rkl neutraalin makuista öljyä (maapähkinäöljyä suositellaan reseptissä)
3 rkl soijakastiketta
1-2 rkl sitruunamehua

Keitä nuudelit. Saa jäädä aavistuksen raaoiksi, koska niitä paistetaan lopuksi. Valuta.
Suikaloi kana sentin paksuisiksi suikaleiksi. Paloita sipuli renkaiksi tai suikaleiksi. Kuori ja silppua inkivääri ja valkosipuli hienoksi. Inkiväärin saa kuorittua parhaiten pikkulusikalla - se on muistaakseni Jamie Oliverin vinkki ja toimii hyvin. Murenna ja rouhi chili tai pilko hienoksi ilman siemeniä, jos käytät tuoretta. Levitä tilkka öljyä isolle paistinpannulle tai wokkiin ja anna kuumentua. Paista broilerinpaloja koko ajan sekoitellen kunes ovat kypsiä (siihen ei montaa minuuttia mene, mutta kanan täytyy tietenkin aina olla täysin kypsää eli mieluummin liian kauan!) Siirrä suikaleet pannun reunalle. Lisää öljyä ja kuullota sipuli, inkivääri, v-sipuli ja chili.
Lisää pannulle lopuksi nuudelit. Sekoita edelleen koko ajan. Lorauta mukaan soijakastike ja sitruunamehu (ei haittaa vaikka sitruunamehua lorahtaisi hiukan runsaamminkin). Sitten vaan syömähän ja tikuilla, jos homma vaan niillä onnistuu.
Juomaksi suositellaan vihreää tai jasmiiniteetä tai olutta. Mulla oli vain vettä ja hyvin upposi.

Kirjasta Basic Cooking

* * * *

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...