Saturday, September 11, 2010

Paahdetut kasvikset papudipin kera



Ostin maalaismarkkinoilta kauniin kurpitsan - tarkoitukseni on siis testata putkeen ainakin pari kurpitsaohjetta. Kurpitsa oli harmi kyllä hiukan raaka eli piti aloittaa ensin ohjeella, jossa se on sivuosassa. Tämä on kirjasta Makunautintoja kasviksista
Täytyy tunnustaa, että ohjeen papudippi on Makkaraoliolta vielä testaamatta, mutta kirjaan sen kuitenkin muistiin, koska se vaikuttaa kiinnostavalta.
Ohjeessa on aika isot määrät, itse tein varmaan alle neljänneksen tästä satsista ja se riitti yhdelle ihan hyvin.

Uunivihannekset:
1 KURPITSA (koverra siemenet pois ja leikkaa lohkoiksi, itse veistelin myös kuoret pios) Huom! Kurpitsan voi korvata bataatilla tai vaan unhoittaa pois jos on pakko sillä muistakin aineksista tulee herkkua.
5-6 (uutta) PERUNAA (puolita pestyt potut, kuoret voi jättää)
1 nippu PORKKANOITA (pienet kokonaisina, isommat voi puolittaa, ei tarvi edes kuoria jos saat pestyä tarpeeksi hyvin)
2 PALSTERNAKKAA (paloita suht samaan kokoon kuin porkkanat)
2 pientä FENKOLIA (leikkaa pitkittäin muutamaan lohkoon, varret saa jäädä paikoilleen)
3 VALKOSIPULINKYNTTÄ (nämä tulevat paahtamisen jälkeen dippiin, ei tarvitse vielä kuoria)
2 rkl OLIIVIÖLJYÄ
(KIRSIKKATOMAATTEJA) (voi jättää kannat paikoilleen, jos haluaa maalaismaista ilmettä)
yrttisuolaa

Huom! Yrttisuolan voi sekoittaa itse: merisuolaa, korianterinsiemeniä, sinapinsiemeniä, mustapippureita, chilihiutaleita, kuminaa, fenkolia ja sellerinsiemeniä. Kaada nämä aineet pippurimyllyyn ja jauha tarvittaessa. Minulta ei vapaata myllyä löytynyt, joten laittelin vaan sinapinsiemenetkin kokonaisina ja hyvää tuli.

Papudippi:
200g keitettyjä VALKOISIA PAPUJA
3 paahdettua VALKOSIPULINKYNTTÄ
1/2 dl RANSKANKERMAA
1/2 SITRUUNAN MEHU ja raastetttu kuori
1 rkl hienonnettua tuoretta MINTTUA ja/tai PERSILJAA
suolaa, pippuria
1 tl OLIIVIÖLJYÄ

Uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla, levitä sille kasvikset ja kokonaiset valkosipulinkynnet. Ripauta tai sivele oliiviöljyä pintaan. Mausta. Paahda uunissa n. 35 minuttia, tai kunnes saavat hieman väriä. Lisää kirsikkatomaatit viimeiseksi viideksi minuutiksi. Sammuta uuni, jätä kasvikset jälkilämpöön.

Soseuta keitetyt pavut. Jos käytät tölkkipapuja huuhdo ne ensin kylmällä vedellä. lisää kuoritut ja halkaistut valkosipulinkynnet, ranskankerma, sitruunamehu ja raastettu kuori. Pyöräytä tasaiseksi sauvasekottimella. Mausta mintulla ja/tai persiljalla sekä ripauksella suolaa ja pippuria. Kaada kuppiin ja lisää tilkka oliiviöljyä päälle.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...