Monday, November 30, 2009

Meksikolainen lihasalaatti

Tein tätä evääksi töihin ja työkaveri olisi halunnut vaihtaa lounaansa kanssani.
Näytti ja maistui aika hyvältä! Pakko tehdä toistekin.



350g mureaa SISÄPAISTIA (nautaa ja luomua)
4 valkosipulinkynttä pilkottuna pieneksi
1 LIMEN mehu
4 rkl extra-vergine OLIIVIÖLJYÄ
suolaa, pippuria
1rkl viinietikkaa (käytin balsamicoa, mutta ehkä sopii paremmin valkoviinietikka)
1/4 tl mietoa chilijauhetta
1/4 tl jauhettua jeeraa
1/2 tl paprikajauhetta
1 dl pilkottua RUOHOSIPULIA (tai 5 kevätsipulia kuten alkuperäisessä ohjeessa)
200g rapeita SALAATINLEHTIÄ (käytin jäävuorisalaattia)
(225g säilöttyä MAISSIA, tämä luki alkuperäisessä ohjeessa, jätin pois kun ei kaapista löytynyt)
400g tölkkiPAPUJA huuhdo ja valuta(Käytin Go Greenin Mix -papusekoitusta, jossa kikherneitä, borlottipapuja ja jättipapuja, alkuperäisessä ohjeessa on pinto-,mustia-ja punaisia kidneypapuja).
1 AVOKADO
2 kypsää TOMAATTIA kuutioituna
vihreää tai punaista CHILIÄ pilkottuna pieneksi
3 rkl tuoretta KORIANTERIA pilkottuna

Tarjolle myös TORTILLAsipsejä

Laita liha lasi- tai posliinikulhoon ja lisää valkosipuli, 1/2 limen mehu ja 2 rkl oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna marinoitua puoli tuntia.
Ota toinen kulho ( ei metallinen!) kaada siihen loppu limemehu. Dippaa avokadoviipaleet limemehussa, jotta ne eivät tummu. Ota avokado sitten pois ja sekoita limemehun sekaan loppu öljy sekä etikka, chilijauhe, juustokumina ja paprikajauhe. Pane tämä kastike sivuun odottamaan.
Ruskista liha kevyesti, saa jäädä keskeltä mukavan punertavaksi. Nosta pannusta ja anna levätä hetki ennen paloittelua. Suikaloi.
Sekoita ruoho- (tai kevätsipulit) salaatin kanssa. Aseta tarjoiluvadille. Kaada päälle noin puolet kastikkeesta. Laita seuraavaksi päälle maissit, sitten pavut, avokado ja tomaatit. Ripottele päälle chiliä ja korianteria. Aseta päälimmäiseksi lihat. Kaada loput kastikkeesta päälle ja tarjoile heti tortillasipsien kera.
On hyvää myöhemminkin, mutta salaatti vetistyy eli parempi on jos syödään heti.

Tästä sopivaa tunnelmaa ruokailun taustalle. En käynyt viikonloppuna Meksikossa, mutta kasvitieteellisessä puutarhassa kuitenkin (se onkin sitten toinen tarina miksi sinne päädyin...)






****

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...