Tuesday, November 24, 2009

PerunapullatMiksi näitä lettusia on meillä aina nimitetty pulliksi, sitä en tiedä, mutta nämä pikku paistokset olivat lapsena yksi suurimmista herkuista.
Luin juuri lehdestä, että suomalaiset heittävät paljon ruokaa roskiin, oliko se niin, että pelkkää juustoa keskimäärin 17kg/hlö ja paljon myös itse tehtyä ruokaa, jonka eteen on kuitenkin nähty aikaa ja vaivaa. Tässä siis resepti, jolla saa elvytettyä tähteeksi jääneen perunamuusin takaisin salonkikelpoiseksi lisukkeeksi.

PERUNAMUUSIA
KANANMUNIA
SUOLAA
VOITA paistamiseen

Lisää muusin joukkoon kananmunia niin paljon, että seos on erittäin löysää (kuvista näkyy että minulla on ollut seoksessa liian vähän kananmunaa). Oikean määrän munaa näkee vasta siinä vaiheessa kun lätkäisee ekan lusikallisen seosta paistinpannulle. Lusikallisen pitäisi levitä litteäksi kakkuseksi eikä jäädä tuollaiseksi pullukaksi kuin minulla (mutta tuo jos mikä on makuasia, hyvin nämäkin maistui!). Lisää seokseen suolaa maun mukaan, tähän ruokaan se vähän kuuluu vaikka muuten suolailua välttäisikin. Kuumenna paistinpannu aikasten kuumaksi (näihin halutaan ruskistunut pinta, mutta ei kuitenkaan tarkoitus paahtaa ihan hiilenpalasiksi). Läväytä lusikalla pieniä litteitä lettusia (tai paista lettupannussa, jos haluat hifistellä).
Sitten vaikein kohta: käännä lettuset heti kun ne ovat ruskistuneet alapuolelta ja muusiseos on kiinteytynyt tarpeeksi, että kääntäminen on mahdollista. Paista sitten myös toiselle puolelle ruskea pinta. Jos kakkuset murenevat, lisää kananmunaa, jos paahtuvat liikaa, vähennä lämpöä jne. tämä on taitolaji, mutta sitten kun keittiöalkemistilla osuu vihdoin kaikki osaset kohdalleen, on tuloksena kultahippusia!

Tässä palanpainiketta. Ei ollut keikan paras biisi, mutta videolta välitty tunnelma aika hyvin. Sain niin huonon eläkeläisten istumapaikan, että näin lähinnä kaiuttinpinon takaapäin ja taustavideot meni täysin ohi. Katselin sitten netistä myöhemmin, että siellä oli tuollaistakin... Viimeinen kerta istumapaikalla. Molkon ääni oli kunnossa, tässä vielä jälkkäriä - vaikka mulle itselleni vain.

1 comment:

Magomusiikki said...

Äitini teki tänään noita itselleni lapsuudesta tuttuja perunapullia - todella herkullisia. Hänen omalta äidiltään saamassa ohjeessa on mukana myös vähän vehnäjauhoja ja vähän inkivääriä myös.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...