Thursday, July 30, 2009

Kanasalaatti



AVOMAAKURKKUA (paloita)
TOMAATTEJA (paloita)
KEVÄTSIPULIA (viipaloi renkaiksi)
AVOKADO (poista kivi ja viipaloi)
kypsää(!!) KANANLIHAA (esim. grillatuista kanankoivista, putsattuna ja paloitettuna) (Voi jättää pois ja tehdä avokadosalaatin!!)
SALAATTIA maun mukaan.

kastike:
OLIIVIÖLJYÄ
(omenasiideri-)VIINIETIKKAA
tuoretta TIMJAMIA
sinappia
yrttisuolaa
pippurisekoitusta

Levitä pestyt, kuivatut salaatinlehdet kulhon pohjalle. Lisää muut salaattiaineet.
Valmista kastike. Sen tekemiseen sopii mainiosti Jamie Oliverin konsti kerätä kastikeaineet pieneen kannelliseen lasipurkkiin.



Tarvitaan vain tiukka ravistus, ei mitään vispilöitä ja ylimääräiselle kastikkeelle on heti säilytysastia valmiina.
Öljyä ja viinietikkaa 3:1, muuta maun mukaan. Menin ostamaan ensimmäistä kertaa tuoretta timjamia. Jotkut yrtit on ihan yhtä hyviä kuivattuina kuin tuoreina, mutta timjami oli kyllä iloinen yllätys, aivan mahtava maku eikä sitä "tikkuista" koostumusta, mikä timjamilla kuivattuna usein on. Uusi suosikki kaikissa salaateissa.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...