Sunday, June 20, 2010

Paputortilla



No ni, nyt tulee herkkua. Hyvä ja nopea ohje!
Olen repinyt tämän reseptin vuosia sitten New Woman-lehdestä, mutta nyt vasta tuli kokeilun aika ja NAM! Sopii mainiosti evääksi, koska toimii kylmänäkin erityisen hyvin.

3 rkl OLIIVIÖLJYÄ
2 KESÄSIPULIA (tai 1 punasipuli, jollei ole sitäkään niin sitten tavallinen)
1 VALKOSIPULINKYNSI
400g tlk KIDNEY PAPUJA
75 ml BALSAMICOA (alkuperäisessä ohjeessa siideri-viinietikkaa, mutta testailun tuloksena uskallan väittää, että balsamico sopii tähän paremmin)
4 rkl HUNAJAA
1/2 tl MIETOA CHILIJAUHETTA
JEERAA (alkuperäisessä ohjeessa lukee kumina)
suolaa
TÄYSJYVÄTORTILLALEVYJÄ (täysjyvästä tulee lisää makua, normitkin käy)
AVOKADOA (viipaloi)(voit pyöritellä avokadoviipaleet sitruunassa jos haluat niin ne eivät tummu)
TOMAATTEJA (viipaloi)
RUCOLAA (revi lehdet)
valitsemaasi SIPULIA myös täytteeseen

Jos käytät kesäsipulia, paloita valkoiset osat pieniksi ja vihreät osat pitkiksi suikaleiksi. Kuullota oliiviöljyssä sipulin valkoiset osat ja murskattu valkosipulinkynsi. Lisää sitten valutetut pavut. Lisää balsamico, hunaja, chilijauhe, jeera ja suolaa. Anna hautua matalalla lämmöllä 5 min, sekoita välillä. Muussaa pavut (jätin itse aika karkeaksi). Jos teet näitä evääksi niin lykkää tahna jääkaappiin ja jatka aamulla (näin ainakin ohjeen mukaan, itse kääräisin koko komeuden valmiiksi, eikä se mielestäni kärsinyt tästä...Edit. Juu kyllä se muuten kärsii, jos rucola on pehmeälehtistä villirucolaa, silloin rucolan lehdet pehmenevät yön aikana liikaa, kovempi rucola pärjäsi ihan hyvin.) Laita tortillalevylle 3 rkl paputahnaa, tomaattia, avokadoa, sipulin vihreitä osia suikaleina, rucola. Kääräise tiukaksi rullaksi vaikka leivinpaperin sisälle. Puolita rulla leikkaamalla viistosti.

Tämä ruoka saa SC:ltä viisi tähteä.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...