Monday, September 20, 2010

Paahdetut kurpitsansiemenet ja kurpitsagnocchit


Kurpitsahulluus senkun jatkuu...
Sain vihdoin aikaiseksi kokeilla kurpitsansiementen paahtamista. Kurpitsan sisältä löytyy valkoisia siemeniä, jotka eivät suoranaisesti houkuttele herkuttelemaan, mutta paahdettuna niistä tulee herkkua. Puhdistin siemenet niitä ympäröivästä möhnästä ja levitin ne uunipellille leivinpaperin päälle. Paahdoin sen samaan aikaan kuin kurpitsanpaloja gnoccheja varten, joten uuni oli lämmitetty 180 asteiseksi. Sitten vaan annoin olla niin kauan kunnes siemenet olivat kevyesti ruskistuneet. Ja herkkua tuli!



Gnocchit tein tämän ohjeen mukaan. Ei mitään varsinaista terveysruokaa, mutta aika hyvän makuista silti.
Tein ekaa kertaa tuorepastaa ja virhe nro 1 oli ainakin se, että en vaivannut taikinaa tarpeeksi. Se olisi helpottanut käsittelyä. Etsin youtubesta videoita, joissa näytettiin hienosti, kuinka gnocchi pyöräytetään komian näköiseksi haarukan selkää pitkin. Tekniikka ei itsellä ollut ihan hallussa ja epämuodostuneita möhkäleitähän siitä oli seurauksena, mutta hyviä silti. Tuorepastan tekoa tulen kyllä kokeilemaan uuden kerran, ei tämä nyt niin kauhea kokemus ollut...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...