Thursday, August 27, 2009

Kanttarellikastike

Kävin työkaverin kanssa pelaamassa tennistä ja kentän viereisestä metsästä löytyi melkein jokaisella askeleella kanttarelleja. Uskomatonta varsinkin, kun metsä ei ole kovin syrjässä. Kanttarelli on paitsi maultaan mahtava myös siitä kiva sieni, että se eroaa muista niin selvästi että täydellinen tumpelosienestäjäkin(=minä) pystyy sen tunnistamaan.


Vasta tänä kesänä tuli kokeiltua sienikastikkeen maustamista sitruunalla. Se on suomalaiseen perus-sienikastikkeeseen tottuneelle hiukan rohkea teko, mutta tuo jännittävällä tavalla sienten ominaismaun uudella tavalla esiin ja mielestäni vaikuttaa ainakin kanttarellien ollessa kyseessä siten, että sienen väri säilyy voimakkaampana...

4:lle
600g tuoreita SIENIÄ (Tässä käytin kanttarelleja, mutta herkkusienet ja herkkutatit käyvät ihan yhtälailla)
3 rkl SITRUUNAMEHUA
1 SIPULI
nippu PERSILJAA
2 rkl VOITA
suolaa, pippuria myllystä
2 dl KERMAA

Puhdista sienet, viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Pirskota päälle muutama lusikallinen sitruunamehua. Kuori ja silppua sipuli. Silppua persilja hienoksi.
Sulata voi pannulla, kuullota sipulit. Lisää sieniä pannulle kourallinen kerrallaan ja ruskista sekoitellen. Kun kaikki sienet ovat pannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää puolet persiljasta ja kerma. Anna hautua keskilämmöllä n. 10 min. Mausta sitten lopulla sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla ja ripota tuoretta persiljaa pinnalle.
Tarjoile heti!

Jälkiruuaksi söpöilyä, haikeana pitää kohta sanoa hei hei kesälle...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...