Friday, June 4, 2010

Kaksi mausteista teeleipää
Jos haluat parfymoida kämppäsi tuoreen leivän tuoksulla, kannattaa kokeilla tätä ohjetta. Aikaakaan ei mene paljon.

8 dl JAUHOJA
3 tl LEIVINJAUHETTA
1 tl suolaa
1 tl sokeria
100g VOITA (tai margariinia - for pussies)
2 dl MAITOA
2 dl KERMAVIILIÄ

pinnalle:
1) OLIIVIÖLJYÄ, SORMISUOLAA, PARMESAANIA
tai
2) OLIIVIÖLJYÄ, tuoretta CHILIÄ (tai tomaatin hedelmälihaa ilman siemeniä + chilijauhetta), (PUNA)SIPULIA, SORMISUOLAA

Jos teet sipulitäytteen aloita siitä: Viipaloi sipuli hyvin ohuiksi renkaiksi, viipaloi chiliä ilman siemeniä sen mukaan paljonko tulisuutta haluat. (Jos chili on talosta loppu niinkuin minulle kävi, naamioidaan tomaatti näyttämään ja maistumaan chililtä: poista tomaatista siemenet ja paloita melko hienoksi).Laita sipulit sekä chili (tai tomaatti+chilijauhe) pieneen kulhoon ja lorauta öljyä päälle, sekoita. Öljy pehmentää sipulien makua ja vie liian tulisuuden pois.

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Paloita rasva, nypi se sormin kuiviin aineisiin. Lisää maito ja kermaviili. Sekoita aineet, mutta älä vaivaa.
Taputtele 10 cm läpimittaisiksi leiviksi tai jos olet yhtä laiska kuin minä, kauli kerralla pellin levyiseksi lattanaksi. Levitä päälle valintasi mukaan joko chili-sipuliseos tai parmesaani, ripottele pinnalle suolaa sekä pari tippaa oliiviöljyä.
Jos haluat voit rouhaista lopuksi pippuria päälle.
Lykkää uuniin: 250 astetta, 12 minuuttia.

Jotta nautinto olisi täydellinen, pitää vielä hehkutellaan vielä yhdellä täydellisellä musiikkikokemuksella. Laneganin ääni sykähdyttää livenä, hakematta tuli mieleen Tom Waits.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...