Wednesday, July 7, 2010

Kesähömpötys


Kuukauden ruokahaasteessa valiteltiin osallistujien vähyyttä eli vihdoin oli rima tarpeeksi matalalla Sausage Creaturelle. Aiheena oli kesäinen pasta/nuudeli.
Jos tämän mansikkahömpötyksen väsäilystä ei tule kesäinen mieli niin tauti on kuolemaks.

Koska aiheena on pasta niin nyt oli oiva hetki hieman kikkailla. Jos voit niin etsi käsiisi italialaista Artisokalehtipastaa (Fattoran - Foglie di carciofo), löytyy esim. Stokkan Herkusta. Syynä ei ole niinkään ulkonäkö vaan se maku. Tässä pastassa on artisokan lisäksi unikonsiementä ja maku on vaan omanlaisensa. Hehkutinko jo tarpeeksi? Eli hommiin. Jollei löydy tuota niin jotain mahdollisimman omituista pastaa kummiskin olisi nyt hyvä hetki kokeilla!


Ainesten määrästä ei kannata kauhistua, tätä voi soveltaa rankastikin ja heivata turhat hömpötykset pois. Pohjana on työkaverilta saatu salaattiohje, jota on pikkasen tuunattu hullumpaan suuntaan...

Eli:
Kourallinen ARTISOKANLEHTIPASTAA
KEVÄTSIPULIN valkoinen päänuppi
AVOKADO
SITRUUNAMEHUA (tilkka puristetaan tuoreesta sitruunasta)
SALAATINLEHTIÄ (itse käytin rucolaa ja tammenlehtisalaattia)
MANSIKOITA
PINJANSIEMENIÄ
pippurisekoitusta rouhittuna

Kastike:
2 osaa EXTRA VERGINE OLIIVIÖLJYÄ
1 osa BALSAMICOA
lusikankärjellinen SAMBAL OELEK-kastiketta (voi korvata tuoreella chilillä)
loraus VAAHTERASIIRAPPIA tai HUNAJAA
pikkaisen (yrtti)suolaa
pikkaisen enemmän KANELIA

Keitä pasta ohjeen mukaan ja huuhtele kylmällä vedellä.
Leikkaa sipuli renkaiksi tahi viipaloi juuri niinkuin tykkäät. Sekoita kastikeaineet keskenään pienessä kulhossa ja tipauta sipulit kylpemään siksi aikaa kun teet muuta. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Purista sitruunamehua pieneen kulhoon. Viipaloi avokado ja pyörittele viipaleet sitruunamehussa, jotta ne eivät tummu. Viipaloi mansikoita aika ohuiksi viipaleiksi.
Latele huuhdellut ja valutetut salaatinlehdet annoslautasen reunalle, jätä keskelle tyhjä aukko. Täytä tuo tyhjä kohta latomalla pastalehtiä kuin kukkasen terälehtiä kierros kierrokselta lomittain. Lorauta tähänastisen komeuden päälle pikkaisen salaatinkastiketta ja anna muutaman sipulirenkaankin tipahtaa. Asettele avokadot salaatinlehtien päälle. Lado mansikkaviipaleet päälle. Lorauta loppu kastike ja sipulit. Ripota pinjansiement lopuksi päälle sekä rouhaisu pippurisekoitusta.
Ja sitten ei muuta kuin hyvää kesää!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...