Sunday, May 30, 2010

Inkivääri-kasviskeitto




Heti alkuun on pakko todeta, että tämä keitto on niin lämmittävä, että se on oikeastaan kaikkea muuta kuin kesäistä.
Sopii kyllä koleisiin iltoihin tai vastalääkkeeksi flunssan uhatessa.

1 l KASVISLIENTÄ tai MISOA
1-2 tl raastettua INKIVÄÄRIÄ
2 PORKKANAA
1 KEVÄTSIPULIA
100g SIITAKESIENIÄ viipaleina
soijaa, mustapippuria

Kuumenna liemi kiehuvaksi, säädä sen vahvuus makusi mukaan. Inkiväärin saa helposti kuorittua lusikalla, raasta hienoksi. Laita sitä aika varovasti, sillä se on yllättävän voimakasta. Kuori porkkana ja leikkaa se äärimmäisen ohuiksi viipaleiksi esim. kuorimaveitsellä. Viipaloi sienet ohuiksi viipaleiksi. Pilko kevätsipulin valkoinen osa. Paloita myös virheä osa pieniksi renkaiksi, mutta jätä se vielä odottamaan - lisää kaikki muut ainekset keittoon. Anna kiehua pari minuuttia. Mausta soijalla ja pippurilla. Lisää juuri ennen tarjoilua vihreä kevätsipulisilppu päälle.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...