Tuesday, May 11, 2010

Spaghetti a là carbonara - 2 versiota

Vanha kunnon miilunpolttajan spagetti kahtena versiona. Kermalla ja ilman. Kermainen versio on herkullisempi, mutta jos jääkaapista ei löydy kermaa niin tämän ruuan pystyy tekemään ihan hyvin ilmankin.Valmiin ruuan päälle kuuluu ripotella karkeaa mustapippurirouhetta hiilimurskaa symboloimaan. Tätä ruokaa ei kannata tehdä täysjyväpastasta esteettisestä syystä (jäi kuva ottamatta kun oli niin karun näköistä settiä tällä kertaa :) Tämä ruoka pitää tarjota heti kun se on valmistunut!

Versio 1 (kerman kanssa):

SPAGHETTIA
KINKKUA (tai pekonia)
MUNA tai kaksi
KERMAA (tai creme fraiche tms.)
voimakasta JUUSTORAASTETTA (esim. emmentalia)
pippuria, suolaa

Ainesten oikeat suhteet riippuvat kokin mieltymyksistä, mutta ohjeeksi voi antaa, että kinkkua n. puolet pastan määrästä ja valmiin ruuan kuuluu olla mehevän kosteaa, ei paksua kinkkutahnaa.
Keitä pasta. Paloita kinkku pieniksi kuutioiksi ja paista aivan pienessä tilkassa rasvaa. Sekoita kulhossa munat ja kerma, mausteet sekä juustoraaste. Valuta pasta hyvin. Sekoita kinkkukuutiot pastan joukkoon, sekoita hyvin (onnistuu parhaiten kahdella haarukalla nostelemalla). Lisää munaseos ja sekoita taas. Tarjoa hyvin kuumana.

Versio 2 (ilman kermaa):
(Riittää 4:lle ohjeen mukaan - yeah right...hyvä jos yhdelle.)

500g PASTAA
200g PALVIKINKKUA (paloita pieniksi kuutioiksi)
50g vastaraastettua PARMESAANIA
50g vastaraastettua PECORINO-juustoa
1 rkl OLIIVIÖLJYÄ
1 rkl VOITA

4 MUNANKELTUAISTA

Sulata voi öljyssä paksupohjaisessa kasarissa. Paista kinkkukuutioita kunnes rasva on läpikuultavaa. Keitä pasta, valuta hyvin ja kaada kinkkupalojen joukkon.
Sirota n. 1rkl kumpaakin juustoa pinnalle ja sekoita. Ohjeessa lukee, että tässä vaiheessa pitäisi poistaa pari ruokalusikallista rasvaa, mutta ehkä se pitäisi tehdä jo siinä vaiheessa kun kinkku on paistettu... Jaa pasta syville lautasille annoksiksi. Erota keltuaiset valkuaisista (valkuaiset voi käyttää vaikka marenkiin tai niistä voi paistaa aneemisen munakkaan). Ripota loppu juusto päälle. Mausta runsaalla mustapippurilla. Aseta keltuainen annoksen keskelle, syödessä se sekoitetaan joukkoon kastikkeeksi.

2 comments:

Merituuli said...

löysin blogiisi nyt (vasta) ekaa kertaa ruokahaastelinkin kautta.

hienon hauska tuo sinun bannerimakkarakuvasi!

jos joskus jostain saat ilmakuivattua possunposkea, koitappa sitä pekonin tilalle. näin ymmärtääkseni tehdään ihan alkuperäisissä carbonara-ohjeissa. on ihan loistavan makuista!

Sausage Creature said...

Hei, Makkaraolio kiittää vinkistä! Tuo makkarakuva on omakuva :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...