Saturday, November 21, 2009

Janssonin kiusausTässäpä ruoka jota en olisi voinut koskaan kuvitella laittavani itse vapaaehtoisesti.
Vaan tämä on täydellinen osoitus siitä, miten itsetehty on parempaa kuin se mihin tottuu työpaikkaruokalassa ja einestiskillä. Mikä parasta, tämän ruuan laittoon ei tarvita kuin yksi käsi eikä veistä ollenkaan.

1 pss (á 400 g) PERUNA-SIPULISEKOITUSTA
1 rasia (á 100g) ANJOVIKSIA (ihan Pirkka toimii hyvin)
1 tlk (2dl) RUOKAKERMAA
mausteita maun mukaan
Minä laitoin
TILLIÄ
NEILIKKAA
INKIVÄÄRIÄ
VALKOPIPPURIA

Pinnalle
JUUSTORAASTETTA (Emmental)
tai KORPPUJAUHOJA ja VOINOKAREITA
tai ei mittään

Ota ja voitele uunivuoka. Kaada kerman joukkoon anjovistenliemi (voit säädellä suolan määrää jättämällä osan pois). Kippaa puolet peruna-sipuliseoksesta pohjalle.
Levitä kerros anjoviksia. Lisää mausteet. Tilli sopii hyvin, se voi olla tuoretta tai kuivattua. Lisäksi laitoin neilikkaa, inkivääriä ja valkopippuria - niitä oli jo valmiina anjoviksen maustekastikkeessa, joten siitä arvioin niiden toimivan hyvin (ja nappiin meni :) Voit tehdä yhden kerroksen kalaa tai sitten latoa useamman kerroksen kuin lasagnessa ikään. Perunaa kuitenkin päälimmäiseksi kerrokseksi. Kaada kerma tasaisesti koko komeuden päälle. Näyttää, että nestettä on tosi vähän, mutta älä huoli - se riittää kyllä. Sitten laitoin lopuksi juustoraastetta pinnalle (ihan vaan sen vuoksi, että paistunut juustokuori on niin herkkua).
200 astetta, n. 45 min - tunti, niin kauan että pinta ruskistuu mukavasti.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...