Friday, February 20, 2009

Kinkkutäytteiset cannellonit




4:lle ohjeen mukaan. Käytännössä riittää ehkä just kahdelle ;)

12 CANNELLONIA tai 16 LASAGNElevyä
1 pieni SIPULI
50 g HERKKUSIENIÄ
150g keittoKINKKUA
2-3 rkl PERSILJAA silputtuna
2 kpl ÖLJYÄ
3-4 rkl TOMAATTIPYREETÄ
suolaa, pippuria

Gratinointiin:
VOITA
voimakasta JUUSTORAASTETTA

Näitä tehdessä meni kaikki päin pyllyä. Eli heti alkuun pari vinkkiä:
jos esikeität cannellonit niin ÄLÄ jätä niitä valumaan lävikköön siksi aikaa kun valmistat täytteen. Ne liimaantuvat yhteen ja erottelu ei nälkäiseltä onnistu... Täytettä tuntui myös olevan aika vähän suhteessa cannellonien määrään, joten täysiä cannelloneja tulee kyllä vähemmän kuin reseptissä. Ihan hyvä ruoka, eikä vaadi törkeästi työtä, mutta kyllä tämä vielä vaatii kehittelyä.

Valmista täyte. Pilko sipuli, sienet, kinkku ja persilja hyvin hienoksi. Lisää tomaattipyree, suola, pippuri ja tilkka vettä jos täyte tuntuu liian kiinteältä.
Keitä pasta juuri ja juuri pehmeäksi. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin.
Jaa täyte teelusikan avulla cannelloneihin tai levitä se lasagnelevyjen keskelle ja kääri niistä rullia. Asettele valmiit cannellonit voideltuun uunivuokaan.
Kaada päälle hieman sulatettua rasvaa ja juustoraastetta. Peitä vuoka aluksi foliolla. Laita uuniin, 200 astetta, 10 min. Poista folio ja lisää lämpöä hiukan paista vielä 10 min tai kunnes ruoka on saanut kauniin värin. Tarjoa esim. tomaattikastikkeen ja salaatin kera.

* * *

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...