Thursday, April 30, 2009

Sienikastike (pasta ai funghi)


Resepti on kirjasta Kokataan yhdessä italialaista

Italialaistyylinen sienikastike, joka tekee lupauksen mukaan onnelliseksi.
Minut se ainakin teki. Olin hiukan epäileväinen, mutta se oli hyvää. TOISIN kuin tölkkikanttarelleista tehty kastike jonka vein töihin evääksi. JOS olisi ollut ihan mitä tahansa syötävää niin se olisi kyllä jäänyt koskematta. Opin julmasti kantapään kautta, että kannattaisi maistaa ruokaa ennen kuin sen pakkaa mukaan evääksi :)
Tölkkikanttarellit jää vastedes kauppaan, niissä ei ollut mitään yhteyttä tuoreiden makuun...

10g kuivattuja HERKKUTATTEJA (voi jättää pois, mulla ei ollut - ensi kerralla kokeilen!)
300g tuoreita HERKKUSIENIÄ
500g tagliatellea tai muuta leveähköä nauhapastaa
2 valkosipulinkynttä
iso nippu PERSILJAA
2 rkl oliiviöljyä
1 dl KERMAA
1 tl sitruunamehua
suolaa, pippuria

Joa käytät kuivattuja tatteja, liota niitä haaleassa vedessä puoli tuntia.
Puhdista tuoreet sienet ja viipaloi. Laita tässä vaiheessa pasta kiehumaan.
Silppua valkosipuli hienoksi, silppua myös persilja. Ota persiljasta sivuun yksi ruokalusikallinen koristelua varten. Kuumenna öljy paistinpannulla, lisää kuivatut ja tuoreet sienet ja paista viitisen minuuttia keskilämmöllä tai kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Sekoita joukkoon valkosipuli, persilja, kerma ja sitruunamehu sekä mausteet. Halutessasi voit lisätä tattien huuhteluvettä joukkoon. Sekoita valutettu pasta ja loppu persilja kastikkeeseen. Tarjoile halutessasi juuston kera luonnon helmassa!

* * * *

Jollet pääse luontoon, tässä pari kuvaa.
Ei olla sienimetsällä vaan geokätköllä. Kyllä - lähestyn kovaa vauhtia absoluuttistanörttipistettä. No kätkö kumminkin löytyi. Ja viimeisessä kuvassa näkyy jää, jolla pilkkijät olivat vielä viikkoa aiemmin kalastaneet. Kuulemma 5 senttinen jää kannattaa ihmisen ja 3 senttinen pilkkijän... Kovia poikia.





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...