Tuesday, July 28, 2009

Kaalipata



Ei tämä ehkä ihan gourmetruoka ole, mutta perinteinen ateria kuitenkin, itsetehtynä ihan eri maailmasta kuin mitä koulussa tai työpaikkaruokalassa lyödään eteen.

1 kerä (n. 1kg) KAALIA
400g JAUHELIHAA
4-5 PORKKANAA (jos löytyy oikein vaan kesäisiä porkkanoita niin niitä mieluiten!)
1 iso sipuli
1 rkl rasvaa
3 dl vettä
1/2 dl puuro- tai risottoRIISIÄ
2 rkl SIIRAPPIA
1 1/2 tl suolaa (tarkista, ettei mene liikaa omaan makuun!)
2 tl MEIRAMIA (ei mielellään korvata muulla mausteella, on tämän reseptin juju!)
mustapippuria

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat ohuiksi viipaleiksi, silppua sipuli. Ota iso kannellinen kattila, vähintään 3 litraa. Mittaa kattilan pohjalle vesi. (Vettä näyttää olevan vähän, mutta kaalista irtoaa nestettä lisää.) Lisää kiehuvaan veteen kaalinsuikaleet useassa erässä. Kääntele välillä. Kun kaali alkaa pehmetä lisää porkkanat, riisi ja suola. Sekoita hyvin ja laita kansi päälle. Anna kiehua 15 min. Ruskista tällä välin jauheliha ja kuullota sipuli. Lisää jauheliha, sipuli ja siirappi pataan. Kiehauta vielä ja mausta meiramilla ja pippurilla.
Alkuperäisessä ohjeessa kehotetaan tarjoamaan puolukan ja ruisleivän kera.

1 comment:

venni said...

Koitettiin tätä ja pappa haluaa sitä uudestaan :D koitin myös pistää pikkasen soijakastiketta ja seesamiöljyä omaan annokseen ja siitä tuli ihan kiva orientaalinen lisä (some might think it gross though ;D).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...