Sunday, March 21, 2010

Kookoslastut

Hiihtolomasta on jo yli kuukausi aikaa, eli postaus tulee pikkaisen jäljessä, mutta pakko silti kirjata ylös kokkailukokeilu kondensoidun maidon kera. Tarkoitukseni oli lomalla tehdä jäätelöä ja löysinkin mainiolta vaikuttavan ohjeen, jossa oli yhtenä ainesosana kondensoitu maito. Hommasin tölkillisen tuota ennestään täysin outoa elintarviketta ja pakkasin sen mukaan. Vaan resepti unohtui kotiin eikä se ollut peräisin netistä eli piti keksiä muuta, mihin kaappien sisältö taipuisi. Seuraava ohje on siis jostain netin syövereistä peräisin.Coconut Kisses tai Kookoslastut:
2/3 kuppia KONDENSOITUA MAITOA (Huom! ei siis maitotiivistejauhetta vaan tölkissä myytävää nestettä!)
1 tl VANILJASOKERIA
3 kuppia KOOKOSHIUTALEITA (Vähennä määrä puoleen, jos haluat lastuja)
1/8 tl suolaa

Tuossa on alkuperäisen ohjeen mukaiset suhteet. Minulta loppui kookoshiutaleet jo puolessavälissä kesken, joten kekojen sijaan tulikin lastuja, mutta ei se haitannut mitään. Hyvää oli silti ja taidan ensi kerrallakin tehdä lastuja vain.
Sekoita aineet keskenään. Laita leivinpaperilla päällystetylle uunipannulle teelusikalla kekoja kauas toisistaan.
Paista uunissa 200 asteessa n. 10 min tai reippaastikin pidempään. Tummat reunat olivat lastuissa herkullisimmat, joten ensi kerralla paahdan lastut ihan reippaasti ruskeiksi. Kondensoitu maito tuo paistuessaan lastuihin selvän toffeen maun. Irrottele lastut leivinpaperista kun ne ovat vielä kuumia ja syö pois.

Lomalla tuli syötyä ulkonakin herkkuaterioita, mutta paras hampurilainen, jonka olen koskaan syönyt oli kyllä kotitekoinen. Kiitoksia kokeille ja varoitus, tulen toistekin!Pitää vielä viipyillä lomatunnelmissa parin kuvan verran. Voin kertoa että keskellä jäätä yllättäen oleva putkityökyltti sykähdyttää iltahämärässä hiukan enemmän kuin maissa, mutta jäi kuitenkin avantoiuinti sillä kertaa kokeilematta.
No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...