Friday, September 4, 2009

Kiinalainen tee-se-itse take away

Mulla on viime aikoina ollut huonoa onnea kiinalaisten ruokien kanssa.
Viimeksi take away oli tunkkaisen suolaista ja sitä edellisellä kerralla erehdyin ottamaan soija-tofu-annoksen, jossa tofu maistui paloitellulta taulusieneltä. M-M-M-mmmm - ei sanotuksi saa...
Senpä takia oli nyt pakko kokeilla onnistuisiko itse tekeminen...
Ohje on kirjasta Liu Xiang - Kiinalaista ruokaa suomalaisessa keittiössä



Puolikas KURKKU
150g NAUDANLIHAA
2 v-sipulinkynttä

Marinadi:
1/2tl MAISSIJAUHOA
1 tl tummaa SOIJAKASTIKETTA
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
1 tl öljyä (käytin seesamöljyä)

Mausteet:
1/2 suolaa

Viipaloi liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi, laita marinadiin puoleksi tunniksi. Paloita kurkku puoliksi pitkittäin ja viipaloi. Hienonna valkosipuli. Kuumenna pannulla 3 rkl öljyä, paista lihaa pari minuuttia, nosta pois. Pannun pitää olla kuuma tai lihat paistumisen sijaan kiehuvat omassa liemessään ja jäljelle jää kuivia kimpaleita (joo, tämä tuli testattua ihan käytännössä...) Siirrä lihakset pois pannulta.

Laita tilalle 1 rkl öljyä ja valkosipuli. Lisää kurkku ja paista minuutti. Lisää suola ja sekoita hyvin. Tarjoile. Niin, riisiä kannattais muuten keittää kylkeen myös.
Kyllä tämä ihan kiinnostava ohje oli, pitää kokeilla vielä toiste.

***

1 comment:

venni said...

Pistän juuri tätä jo tokan kerran tulemaan. Ihmeen simppeli sapuska vaikka aromit tuntuu monimutkaiselta :D Tällaisia lisää!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...