Saturday, February 21, 2009

Nizzansalaatti



Tämä on tähänastisista maukkain Nizzansalaattiohje, mitä olen kokeillut, pitkälti kastikkeen ansiosta.



4:lle

1 kerä side- tai jääSALAATTIA
2 KANANMUNAA
4 TOMAATTIA
1 iso punainen PAPRIKA
1/2 KURKKUA
4 pientä keitettyä PERUNAA
4 ANJOVISFILEETÄ (sardellia) (jollei löydy tai ei maistu, voit korvata tonnikalalla, sitä ei tarvi liottaa)
2 rkl MAITOA
2 silputtua valkosipulinkynttä
hyppysellinen yrttiseosta
1,5 rkl hyvää VIINIETIKKAA tai BALSAMICOA
3 rkl extra vergine OLIIVIÖLJYÄ
12 kivetöntä MUSTAA OLIIVIA

Pese ja kuivaa salaatti. Keitä kananmunat koviksi ja puolita ne. Pese tomaatit ja leikkaa neljään osaan. Suikaloi paprika. Kuori ja viipaloi kurkku. Puolita keitetyt perunat. Liota anjovisfileitä puoli tuntia maidossa, valuta ja kuivaa.

Tee salaattikastike sekoittamalla valkosipuli ja yrttisekoitus viinietikkaan ja öljyyn. Sekoita ja jätä odottamaan, kun teet salaatin. Vuoraa salaattikulho salaatinlehdillä. Järjestä kaikki muut ainekset keskelle, koristele oliiveilla ja anjovisfileillä ja lisää kastike juuri ennen tarjoilua. Sekoita ja tarjoa.

Kirjasta Superruokia-syömällä terveemmäksi.

* * * *

2 comments:

Anonymous said...

Miksi se anjovis pitää liottaa? Ulkomaisissa ruokaohjelmissa ei tehdä koskaan niin. Kyselee: typerä -Jokke-

Sausage Creature said...

Hei Jokke! Sie ootkin ensimmäinen kun on tänne eksynyt kommentoimaan. Mun käsittääkseni se liotus tehdään suolaisuuden vähentämiseksi eli sen vaiheen voi taatusti jättää pois :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...