Friday, October 8, 2010

Lämpimät voileivät

Lämpimät voileivät ovat siitä kätevä vierasvara, että ne pystyy pyöräyttämään valmiiksi hetkessä ja samalla niistä leviää taloon herkullinen tuoksu. En ollut tehnyt niitä aikoihin ja olin ihan unohtanut kuinka hyviltä ne maistuvat.
Tässä kaksi versiota.



ÄIDIN LÄMPIMÄT VOILEIVÄT:

VAALEAA LEIPÄÄ (ranskanleipä, paahtoleipä tms.)
TURUN SINAPPIA
PALVIKINKKUA
1 tlk tai lasipurkki VAALEAA TANKOPARSAA (parsa kuuluu tähän reseptiin, mutta jos se ei maistu niin sen voi korvata esim. säilötyllä persikalla)
EMMENTAL-JUUSTOA

Levitä leipäviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele ne sinapilla.
Laita jokaiselle leivälle viipale palvikinkkua. Asettele kinkun päälle muutama pala parsaa. (Jos korvaat parsan persikoilla, valuta ne kunnolla ja viipaloi).
Höylää juustohöylällä juustosta siivuja siten, että koko leipä peittyy.
Laita uuniin. 200 astetta ylimmällä tasolla, joko normaalissa uunissa tai grillivastusta käyttäen. Anna ruskistua kevyesti ja nauti lämpiminä! Anna kuitenkin hetki jäähtyä, sillä parsa on todella kuumaa.
Hyviä kyllä myös kylminä.

Versio 2:



SIENITÄYTTEISET LÄMPIMÄT VOILEIVÄT


VAALEAA LEIPÄÄ
TUOREITA HERKKUSIENIÄ
EMMENTAL-JUUSTOA
SINAPPIA
PROVENCEN yrttimausteseosta
TOMAATTEJA

Viipaloi tomaatit ja sienet ohuiksi viipaleiksi.
Laita leivänviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle.
Levitä niille sieniviipaleet. Sekoita juustoraasteen joukkoon sinappia, ja jaa tämä seos sienten päälle. Mausta provencen yrttiseoksella, asettele tomaatinviipaleet päälle.
Paista 225 asteessa 10-15 min.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...