Saturday, July 4, 2009

Tomaattikeitto katkarapujen kera

Nyt hetkeksi vaahtoaminen sikseen ja uutta ohjetta kehiin.
Tässä mukavan aromaattinen keitto, josta löytyy myös potkua.



1/2-1 SIPULI, kesäsipuli sopii mainiosti (hienonna)
2 kynttä VALKOSIPULIA (hienonna)
(tuoretta inkivääriä) (hienonna)
öljyä
1 tlk (400g) KIRSIKKATOMAATTEJA omassa mehussaan tai tavallisia murskattuja tai kaltattuja tomaatteja. (Isot tomaatit kannattaa toki paloittaa)
1 tomaattitölkillinen vettä
2 rkl sokeria
(1 tl suolaa)
SAMBAL OELEK CHILIKASTIKETTA
2 tl oreganoa
2 tl basilikaa
1 pss (180g) KATKARAPUJA
100g (pakaste)MAISSIA

Teki mieli tomaattikeittoa ja googlailin menemään kunnes törmäsin mainiolta vaikuttavaan ohjeeseen, jonka tarvikkeet löytyivät sopivasti kaapista. Ohje on pieniä muokkauksia lukuunottamatta suoraan Julien ruokablogista. Kirsikkatomaattien (Mutti Pomodorini di collina) käyttö voi vaikuttaa turhalta kikkailulta, mutta jos niitä vaan löytyy niin niitä kannattaa käyttää ulkonäön ja koostumuksen vuoksi.
Kuullota sipuli, valkosipuli (ja inkivääri) kattilassa öljyssä. Lisää tomaattimurska ja sekoittele hetki. Lisää vesi ja mausteet.

Sambal oelekia maun mukaan. Kun tein tätä ekan kerran lisäsin alkuun valkosipulin lisäksi tuoretta chiliä (kas kummaa - se on nyt poistettu ohjeesta) ja maistoin sambal oelekia, eihän se tuntunut yhtään tuliselta ja laitoin sitä ohjeen mukaan ruokalusikallisen ja ehkä vähän reilumminkin. Seuraukset olivat kauheat - ekan lusikallisen jälkeen alkoi lieskat poltella kieltä siinä määrin, että talon maitovarannot tuli tyhjennettyä kerralla. Eli ensi kerralla suhtaudun suuremmalla kunnioituksella ko. tahnaan, ehkä uskallan laittaa vain teelusikan kärjellisen ja maistelen vähän väliä...

Lisää maissit ja anna kiehua hiljalleen. Lisää lopuksi katkaravut ja lämmitä. Älä enää keitä tai katkaravut muuttuvat salaperäisesti minikokoisiksi purukumeiksi.

***

1 comment:

Unknown said...

Tehtiin tätä tänään ja oli kyl herkkua :D Sambalia lisäiltiin sun varotusten mukaan aika varovasti ja tuli just sopivaa. Kokeillaan tällä viikolla sun sienikastiketta ja pinaattikeittoa kans:)

- puup jr.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...