Friday, December 10, 2010

Intialainen papukastike

Intialainen ruoka on jostain syystä ollut aika haastavaa, tykkään siitä ravintolassa, mutta itse tehtynä se ei vain ole maistunut samanlaiselta. Olen kai maustanut liian varovasti. Kun kaveri laittoi tätä ruokaa oli pakko kopioida resepti välittömästi talteen. Resepti on jopa yllättävän helppo koska suurin osa pitkästä aineslistasta on mausteita. Toimii!



2 SIPULIA (silputtuna)
6 valkosipulinkynttä
1/4 - 1/2 dl tuoretta INKIVÄÄRIÄ (kuori ja raasta)
2 rkl OLIIVI- tai SEESAMÖLJYÄ
1 pieni KUKKAKAALI
1/2 tl cayennepippuria tai chilijauhetta
1 tl currya
1 tl kurkumaa
1 tl garam masalaa
1 tl kuminansiemeniä jauhettuna
6 dl HÄRKÄPAPUJA liotettuna ja keitettynä
1 tlk (400g) KOOKOSMAITOA
1/2 SITRUUNAN mehu
3 rkl SOIJAKASTIKETTA
1 rkl kuivattua PERSILJAA (minulta ei löytynyt, laitoin tuoretta)

Kuullota sipulit öljyssä. Lisää inkivääri ja muut mausteet paitsi persilja, sekoittele hetki. Lisää joukkoon hyvin valutetut pavut, pieneksi paloitettu kukkakaali sekä kookosmaito. Anna hautua miedolla lämmöllä kunnes kukkakaali on kypsää. Purista sitten joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Mausta soijakastikkeella ja persiljalla. Nauti esim. basmatiriisin, kuskusin tai spelttisuurimoiden kera. Mulla oli niin nälkä että imaisin ekan lautasen ilman särpimiä, mutta kyllä tämä kastikkeeksi sopii paremmin kuin keitoksi :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...