Tämä ohje löytyi Marimekon mainoslehtisestä juuri kun sain ison nipun raparperiä. Olen tiputtanut siitä muutaman mausteen pois sillä halusin mehuun vain hiukan lisävivahdetta - en niin paljon eksotiikkaa kun alkuperäisessä ja tästä tuli tosi hyvää.
4 dl RAPARPERIA
3 dl vettä
3 dl sokeria
0,5 dl SITRUUNAN MEHUA
1 VANILJATANKO
2 TÄHTIANISTA
KIVENNÄISVETTÄ
Aloitetaan valmistamalla mehutiiviste. Paloita raparperi kattilaan. Puolita vaniljatanko pitkittäin. Laita se ja loput aineet kattilaan. Sekoita. Anna poreilla hiljalleen 15 min. Poista levyltä.
Siivilöi lasipurkkiin. Säilytä jääkaapissa. Tarjoa kivennäisvedellä laimennettuna maun mukaan. Jos tarjoat kannusta, neuvotaan laittamaan raparperinvarsi koristeeksi. Raikasta ja hyvää!
Jos haluat tehdä alkuperäisen ohjeen mukaisen version niin lisää 5 mustapippuria ja peukalonpään kokoinen pala inkivääriä.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment