Sunday, January 9, 2011

Mustasilmäpapuja Keralan tapaan



Intialaiset mausteet + pavut tuntui viimeksi niin toimivalta yhdistelmältä, että päätin jatkaa samalla linjalla. Kaapista löytyi tölkki mustasilmäpapuja, ja pienen hakemisen jälkeen myös mainiolta vaikuttava resepti. Possu toimii melkeinpä mausteena tässä eli sen voi tipauttaa halutessaan pois.

1 tlk (á 400g) MUSTASILMÄPAPUJA (tai 2 dl kuivattuja liotettuna yön yli)
3-4 dl vettä
100g luomuPORSASTA ohuina suikaleina
3 rkl öljyä
2 SIPULIA pieneksi pilkottuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1/2 tl kurkumaa
1,5 cm pala tuoretta INKIVÄÄRIÄ raastettuna tai 1 tl inkiväärijauhetta
1 rkl currya
1 tl suolaa
(+ tujaus sitruunamehua)

Jos käytät kuivattuja papuja, liota, valuta ja keitä pavut normaaliin tapaan.
Paista lihat öljyssä vaalean ruskeiksi, lisää sipulit, valkosipuli, kurkuma, inkivääri ja paista vielä 2-3 min. Lisää curry ja paista vielä pari minuuttia.
Lisää valutetut pavut sekä vesi ja suolaa (jos ei mahdu pasitinpannulle, vaihda kattilaan). Anna hautua hiljaa kannen alla 20 min. Lisää juuri ennen tarjoamista joukkoon tilkka sitruunamehua, jos haluat annokseen raikkautta, minun makuhermoille ainakin curry maistuu parhaiten sitruunan kera.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...