Monday, January 17, 2011

Nopea tomaattikastike pastalleTämä on pika-hätävararuoka niihin hetkiin kun ruokaa on saatava HETI ja jääkaapista löytyy vain valo. Ei siis hätää, forgetaboutit.

Aineksien määrät suhteessa toisiinsa on tässä niin makuasia, että en edes anna niistä suosituksia, hakemalla tulee hyvä, mutta kastiketta pitää olla pastaan verrattuna sen verran, että lopputulos on kosteaa ja enemmänkin punaista kuin valkoista :)

Ohjeeseen voi käyttää mitä pastaa haluaa, mutta itse suosin Abez-merkkistä jyväpastaa koska siitä tulee hyvin risottomainen lopputulos ja pienen kokonsa ansiosta tuo pasta kypsyy nopeasti.

50g prk TOMAATTIPYREETÄ
Extra vergine OLIIVIÖLJYÄ
sipulia
valkosipulia (molemmat sipulit voi unohtaa pois jos ei löydy, tai ei silppuaminen innosta.)
chiliä (hienonnettua tuoretta tai jauhetta, oikein tulinenkin chilijauhe sopii tähän!)
pippuriseosta

(+ Parmesaaniraastetta tarjoiluun)


Keitä pastaa pari kourallista. Kippaa ne pois kattilasta ja valuta.
Kaada kuuman kattilan pohjalle loraus öljyä. Lisää sipulit jos niitä löytyy ja jos voimia on niin paljon, että jaksat paloitella ne. Kuullota aika kuumalla lämmöllä, mutta varo ettei valkosipuli ruskistu sillä silloin pitää aloittaa alusta (tai saa syötäväkseen todella kitkerän kastikkeen). Jos valkosipulin käsittely pelottaa - tai haluaa miedompaa valkosipulinmakua - voi kynnen jättää kokonaiseksi, pyöräytellä sitä öljyssä ja kun tilanne alkaa kuumeta liikaa voi kynnen vain poistaa kyydistä.
Laita myös chili joukkoon ja sekoittele, jotta siitä irtoaa tulisuutta öljyyn.
Kippaa tomaattimurska sekaan. Levy saa olla aika kuumalla, mutta murskaa ei ole tarkoitus kuitenkaan polttaa pohjaan. Sekoittele hetki, lisää pasta joukkoon. Jos seos tuntuu kuivalta lisää tilkka vettä tai pastan keitinlientä, sekoita ja anna koko sotkun lämmetä. Pippuroi. Syö. Heti. Juustoa voi ripotella päälle jos ehtii.

Jos tuon teko vei liian kauan niin myös turbo boost-versio löytyy: tämä on oikeastaan jo ihan aitoa meininkiä sillä salaisuus on valmis italialainen maustesekoitus, jota kaveri toi tuliaiseksi. Spaghettata Piccante-seoksessa on kuivattua persiljaa, chiliä, valkosipulia, suolaa sekä kirveliä. Ainut vika tuossa sekoituksessa on se, että se on niin riittoisaa etten saa vielä aikoihin tekosyytä lähteä noutamaan itse lisää!!!


Jos aikaa on oikein vaan tuhlattavaksi asti, voi kastikkeeseen lisätä tomaattimurskan laittamisen yhteydessä oliiveja ja/tai tonnikalaakin.

Ja tämä ruoka kannattaa nauttia Aistit avoinna Italiaan (Solens mat) -ohjelman kera, se on uusittu jo monta kertaa ja parhaillaan(tammikuu 2011) tulee maanantaisin FST5:ltä, mutta jos ehti jo mennä ohi niin laitan varoiksi linkin ;)

1 comment:

Anonymous said...

thanks, mukailin sun ohjetta, ihan hyvää tuli. Nälässä ja arjessa ei ehdi kikkailee. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...