Thursday, March 17, 2011

Papu ja punasikuri sopassa



Kuukauden ruokahaasteena oli italialaista ilman maito- ja viljatuotteita.
Ekana heräsi kysymys, onko sellaista olemassa?

Sitten tuli mieleen punasikuri (se kummajainen vilahtaa vain italialaisissa keittokirjoissa) ja sitten kasviskeitto, jossa on papuja ja siitä tuli sitten tällainen sekametelisoppa. Tähän en anna tarkkoja mittoja, koska pitää mennä vapaalla tyylillä, kasviksetkin voi olla vähän mitä kaapista sattuu löytymään...

SIPULI
HYVÄÄ OLIIVIÖLJYÄ
pari PORKKANAA
pala PALSTERNAKKAA
pieni pala SELLERIÄ
KESÄKURPITSA
TOMAATTI
pala PUNASIKURIA
400g tlk VOIPAPUJA (tms. papuja)
yrttisuolaa
pippuria
kuivattuja chilihippusia
kuivattua kirveliä
hiukan basilikaa, kuivattukin käy tähän
valkoista BALSAMICOA

Silppua sipuli.
Paloita juurekset melko pieneksi, samoin kesäkurpitsa ja tomaatti. Revi sikuri karkeasti aika reiluiksi paloiksi. Valuta pavut ja huuhdo hyvin.

Lorauta oliiviöljyä kattilan pohjalle. Kuullota sipuli.
Lisää juurekset ja anna paistua hetki, mutta älä ruskista yhtään. Lisää vettä sen verran, että juurekset peittyvät ja reilusti yli sillä kattilaan tulee vielä tavaraa, eikä sentään muhennosta ole tarkoitus tehdä. Keitä juurekset kannen alla lähes pehmeiksi. Lisää sitten pavut, kesäkurpitsa ja tomaatti (tomaatin voi kaltata, jos on tosi ahkera). Mausta yrttisuolalla, pippurilla, chilillä sekä kirvelillä. Lorauta hiukan valkoista balsamicoa tuomaan happoa. Kun kesäkurpitsa on melkein kypsä lisää punasikuri. Sen tarvitsee vain pehmetä hiukan.
Kiehauta vielä ja tarkista maku ja sitten syömään!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...