Friday, July 1, 2011

Näkkäriä siemenistä


Pääsin yhdessä kesäjuhlassa maistelemaan herkullista itsetehtyä, lähinnä siemenistä ja kananmunasta leivottua, näkkileipää. Olin vaikuttunut, tämä on hieno tarjottava.
Ohje on blogista Kalastajan vaimo.
Käykää sieltä kurkkaamassa oikea ohje, kirjaan sen lyhennettynä itselle muistiin.
En tiedä kauanko tämä säilyy mutta hyvää se on. Ensi kerralla annan paahtua pitempään.

3 MUNAA
1,5 dl SEESAMINSIEMENIÄ
1,5 dl AURINGONKUKANSIEMENIÄ
0,45 dl / 3 rkl PELLAVANSIEMENIÄ
0,9 dl / 6 rkl KAURAHIUTALEITA (multa löytyi vain SPELTTIÄ ja toimi)
2 tl merisuolaa
4 rkl MANTELIA jauhettuna (jauha "hiekaksi", korvasin saksanpähkinällä ja kelpas)

Laita uuni lämpenemään 150°C.
Sekoita aineet. Jos tuli liian löysää, lisää mantelia jos liian kovaa niin munaa. (Öh, selkeästi ilmaistu...) Levitä uunipellille mahdollisimman ohueksi levyksi.
Paista 20-30 min tai kunnes paahtunut mukavasti. Paloita heti uunista otettuna.

Tämä taitaisi sopia energiapatukaksi oikein hyvin. Pitää kokeilla tästä vielä makeaa versiota, jossa osa siemenistä korvattu pähkinöillä ja kuivatuilla hedelmillä...kookosta ja banaania, mitähän kaikkea tästä vielä tuleekaan... Mutta siis erittäin hyvää tällaisena! Voin kera.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...