Tuesday, June 28, 2011
Niku-Jaga
Tämä ohje on Runny999:n mahtavalta kanavalta, jossa esitellään japanilaisten ruokien tekoa. Katsokaa ihmeessä alkuperäinen ohje sieltä! Kirjaan vain itsellenikin muistiin.
Tämä resepti sopii hyvin suomalaiseen makuun.
Pari (talvista) PERUNAA (käytin Rosamundaa)
pari PORKKANAA
1 SIPULI
200g POSSUA tai NAUDANLIHAA
SAKEA (korvasin vedellä + valkoviinietikalla)
soijakastiketta
vettä
(+ pari maustepippuria ja laakerinlehti, eivät kuulu alkuperäiseen ohjeeseen, mutta en malttanut olla laittamatta)
Paloita perunat puoliksi ja puolikkaat neljään osaan. Viipaloi porkkanat siten kuin videolla näkyy = siksak-tyyliin. Kuori sipuli, puolita ja viipaloi.
Suikaloi liha ja paista paistinpannulla kypsäksi, lisää potut, porkkanat ja sipuli.
Lorauta päälle sake, soijakastike ja vesi. Sekä halutessasi laakerinlehti ja maustepippureita (eivät kuulu alkuperäiseen ohjeeseen). Laita kansi päälle ja anna hautua 20 min tai kunnes perunat ovat pehmeitä. Herkkua oli taas.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment