Friday, March 16, 2012
Risoton elvytys
Risottoa ei kuulemma perinteisesti pidä lämmittää uudestaan ruuaksi, mutta uuden aterian siitä saa väsätä. Tällä ohjeella risotosta syntyy herkullinen uunipaistos, ehkä hieman tuhti omaan makuun, mutta tämä toimikoon silti ideana siitä, että eiliseen risottoon saa puhallettua ihan uutta meininkiä kun sen latoo lasagnen tavoin ja lykkää uuniin. Maku muuttuu yllättävänkin paljon eli kyllä tämä ihan uudesta ruokalajista käy.
400g RISOTTOA
1 MUNA (eroittele keltuainen ja valkuainen)
2 rkl VOITA
1 pallo MOZZARELLAA (kuutioi)
1,5 dl PARMESAANIA (raasta hienoksi)
100g SALAMIA (itse käytin ilmakuivattua kinkkua, tähän kävisi varmaan hyvin esim. aurinkokuivatut tomaatitkin)
Sekoita keskenään risotto, keltuainen ja voi. Sekoita toisessa astiassa juustot sekä salami. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti juustoseoksen joukkoon. Ota uunivuoka ja lado siihen vuorotellen risottoseosta ja juustoseosta ja jatka kunnes aineet loppuvat. Risottoa kuitenkin päälimmäiseksi.
Paista 200°C, 45 min. Kiskaise naamariin. Suositellaan nautittavaksi esim. tomaattikastikkeen kera. Ohje on peräisin yhdestä parhaimmista keittokirjoista nimeltään Kokataan yhdessä italialaista.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment