Eräs ystäväni tarjoili tätä herkkua muutama vuosi sitten.
En muista menikö resepti juuri tarkalleen näin, mutta hyvää siitä tuli.
1/2 AVOKADO
2 rkl LIMEMEHUA
1 pieni hienonnettu PUNASIPULI
150g KYLMÄSAVULOHTA
2 rkl hienonnettuja YRTTEJÄ (esim. tilli ja ruohosipuli)
suolaa
pippuria
RUISNÄKKILEIPÄÄ (pienikokoista, esim: Ruissipsi, Palttoonnapit)
Surauta avokado soseeksi sauvasekoittimella. Lisää limen mehu.
Silppua punasipuli, paloita lohi pieneksi, hienonna yrtit.
Sekoita kaikki aineet keskenään, mausta suolalla ja pippurilla.
Anna maustua jääkaapissa n. tunti ennen tarjoamista.
Levitä leipien päälle ja koristele yrteillä jos jäi yli.
Juhlaan tästä voisi tehdä sellaisenkin version, jossa avokadotahnaa olisi tupla-annos ja sitä puristaisi koristeeksi ja herkuksi annoksen päälle.
Kun valmistin tätä, minulta ei löytynyt ruohosipulia, mutta jääkaapista löytyi pieni annos ruohosipulituorejuustoa, se sopi mukaan myös oikein hyvin.
Saturday, November 24, 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment