Tuesday, July 16, 2013

Pienet suklaaruudut

Tämä on nopea ja herkullinen suklaakakkuohje.

150g VOITA
3 dl SOKERIA
1,5 dl VEHNÄJAUHOJA
2 tl VANILJASOKERIA
4 rkl KAAKAOJAUHETTA (ei siis kaakaojuomajauhetta,
esim. Green&Black's Original on hyvää)
2 MUNAA
2rkl SAKSANPÄHKINÄROUHETTA


Sulata voi. Sekoita muut aineet sulan voin joukkoon.
Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20x30cm) tai suoraan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pellillä paloista tulee keskenään hiukan eripaksuisia mutta edelleen tosi hyviä.
Paista 200°C, 12-15 min, kakku saa jäädä keskeltä hiukan kosteaksi.
Jäähdytä ritilällä, leikkaa pieniksi neliöiksi.


(Jos haluat, voit vielä kuorruttaa suklaapalat: laita kattilaan 1dl kermaa ja 150g suklaata, lämmitä varovasti miedolla lämmöllä kunnes suklaa sulaa. Valuta tätä suklaakastiketta pieni kolikon kokoinen lammikko jokaisen suklaapalan päälle ja paina siihen kiinni saksanpähkinän puolikas.)
Ohje on peräisin kirjasta Leivo herkkuja helposti.




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...