Wednesday, April 20, 2016

Kesäkurpitsa-fetapaistos

Tämä on niitä reseptejä jotka onnistuvat aina.
Vaikea kämmätä kun ainekset ovat sellaiset, että sekoituksen voisi syödä raakanakin ja aina näyttää komialta.

Ja parasta tässä on maku! Sanomattakin selvää että parasta tulee silloin kun saat käsiisi kotimaisia kesäkurpitsoja ja erivärisiä tomaatteja aivan suoraan tilalta, silloin tästä tulee - jos mahdollista - vieläkin herkullisempaa.

2 KESÄKURPITSAA (keskikokoista)
7-8 TOMAATTIA (tomaatin määrä riippuu kesäkurpitsasta, hyvä olla ylimääräistä varalle)
2 VALKOSIPULINKYNTTÄ (tai valkosipulisuolaa)
250g FETAA
0,75 dl (OLIIVI)ÖLJYÄ
2 rkl tuoretta BASILIKAA
Mustapippuria

Kesäkurpitsat ja tomaatit viipaloidaan noin sentin viipaleiksi. Ota sellainen vuoka mihin tomaatit ja kesäkurpitsat mahtuvat ja vuoraa se leivinpaperilla. Asettele kurpitsat ja tomaatit vuorotellen riveiksi. Jos kesäkurpitsat ovat isoja lisää tomaatin määrää, pitäisi olla n. puolet ja puolet. Valkosipulinkynnet silputaan hienoksi ja ripotellaan päälle. Sen jälkeen kuutioitu feta pinnalle. Sekoita keskenään revityt basilikanlehdet, pippuri ja öljy ja levitä päälle.
Lykkää uuniin alatasolle, 200°C,  40 min - 60 min tai kunnes feta alkaa ruskistua.

Nauti mieluiten vaalean maalaisleivän kanssa, jotta saat imaistua leipäpalalla kaikki herkulliset paistonesteet talteen.  (Jos onnekkaasti liikut Turun seudulla, käy hakemassa Taikinajuuresta hunajaleipä, passaa hiukka hyvi ja samalla kun siellä kerran jo olet niin ota kainaloon myös kardemummapitko - et pety! Ja tämä ei ole maksettu mainos, ovat vaan erinomaisia tuotteita. )

Alkuperäinen ohje on Kotimaiset kasvikset ry:n sivustolta, siellä muitakin julmetun hyviä reseptejä.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...