Wednesday, June 8, 2016

Pesto



Tämä on niitä juttuja joista tulee ajatus miksi ******* en vaivautunut kokeilemaan tätä jo aikoja sitten. Nyt kun kerran tein peston itse niin ihmettelen kovin miksi oli niin vaikea kokeilla eka kerta. Se oli niin pirun nopeaa ja helppoa ja parempaa. Olen jo kauan sitten ihmetellyt kaupan hyllyillä sitä miten pestoreseptit ja kaupoissa myytävät seokset eroavat toisistaan. Ja miksi ne on niin suolaisia? Kaupan pestoissa on pinjansiemenien sijaan pistaaseja tai maapähkinää, basilikan sijaan voi olla pinaattia. Perunaa voi olla juuston sijaan jne..

Tämä on sitä paitsi tosi kätevä silloin kun basilikaruukusta on jäljellä jämät sillä pestoa voi tehdä hyvin pienenkin määrän. Tällä ekalla kerralla tein juuri niin. Jäljellä oli kourallinen basilikanlehtiä, otin kourallisen pinjansiemeniä ja samanlaisen kourallisen raastettua parmesaania sekä yhden valkosipulinkynnen. Eli resepti on tosi helppo: saman verran basilikaa, pinjansiemeniä ja juustoa. Valkosipulia maun mukaan. Sitten vaan murskasin ne kaikki pienessä morttelissa. Maustoin suolalla ja pippurilla ja sitten sekoitin joukkoon oliiviöljyä sen verran että seoksesta tuli sopivaa tahnaa. Hyvää oli!

Tässä tarkempia määriä niitä kaipaaville.
Tästä tulee 2 purkkia pestoa.

75g tuoreita BASILIKANlehtiä
75g PINJANSIEMENIÄ
75g PARMESAANIA tai PECORINOA
2 VALKOSIPULINKYNTTÄ
2,5 dl OLIIVIÖLJYÄ
suolaa ja pippuria

Hurauta sekaisin tehosekoittimessa tai morttelilla. So god damn simple!

Jaa niin sen voi sit käyttää mihin haluaa mutta itse nautin ihan perinteisesti pastan kera.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...