Wednesday, May 18, 2011

Kimchi-kummajainenKaverini tuli kyläreissulle mukanaan kiinankaali sekä äärimmäisen oudon näköinen purnukka ja mainosti että huomenna tehdään kimchiä. Pakko tunnustaa etten ollut ikinä kuullut moisesta ja olin ihan pihalla. Kiinankaali silputtiin, ja laitettiin suolaveden kanssa muhimaan jääkaappiin yöksi. Aamulla suolavesi huuhdottiin moneen kertaan pois ja pehmenneet kaalinpalat puristeltiin kuiviksi. Sitten joukkoon maustetahnaa. Ja päälle mustia seesaminsiemeniä.Wikipedia kertoi ystävällisesti että kyseessä on korealainen lisuke.
Valmis maustetahna maistuu voimakkaasti chilille ja valkosipulille. Se sisältää hedelmäsokeria, valkosipulia, suolaa, sokeria, glukoosia, kalauutetta, chiliä, etikkaa, inkivääriä, merilevää sekä E621-stä (jippii) ynnä muita E-juttuja... Oli kiva kokeilla, mutta jos teen toiste niin kokeilen vielä sekoitella mausteet itse niin pääsee noista lisäaineista.


Täältä löytyy vielä tarkempaa ohjetta ja terveellisempi versio ihan kuvien kera. Artikkelin lopusta löytyy myös erilaisi kimchi-variaatioita.

Myös Hesarissa on julkaistu versio, jossa maustetahna on väännetty itse.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...