Tuesday, May 3, 2011

Kiinalainen keittoKiinalaisessa ravintolassa saa usein alkupalaksi keittoa, jossa kananmuna on "revittyinä" suikaleina joukossa. Tein aika kattavan surffailun löyttääkseni tuollaisen keiton ohjeen, enkä löytänyt suoraan sellaista mitä olin mielestäni ravintolassa syönyt joten tämä on yhdistelmä monesta reseptistä. Autenttisuus on varmaan tiessään, mutta yllättävän hyvää siitä tuli. Kanan voi halutessaan korvata esim. sienillä ja kevätsipulilla!

1,3 litraa vettä
1 KANANRINTAFILEE (ilman marinadia!)
kourallinen (n. 50g) SIENIÄ (siitake- tai herkkusieniä)
1 ps (200g) pakasteMAISSIA
suolaa (maun mukaan)
0,5 tl valkopippuria
(jauhettua tai tuoretta inkivääriä, minulla ei ollut eikä haitannut, joissakin ohjeissa lisätään soppaan myös kevätsipulia)

1,5 rkl MAISSITÄRKKELYSTÄ (Maizenaa, voi korvata myös perunajauholla)
vettä

2 MUNAA
(seesami)öljyä, voi jättää pois


Laita vesi kiehumaan isossa kattilassa.
Paloita kana ja sienet. Sienet saa paloittaa ihan minikuutioiksi siksi, että se saa toimia lähes mausteena. Kanalle voi tehdä halutessaan saman, jätin itse vähän isommiksi sattumiksi. Kun vesi kiehuu, lisää kana, sienet ja maissi joukkoon. Anna kiehua noin 5 min. Lisää suola ja valkopippuri. Kaada maissitärkkelys pieneen vesilasiin ja lisää vettä sen verran että saat sekoitettua tasaisen liemen. Sekoita tämä suuruste keittoon.
Anna keiton taas kiehahtaa.

Riko kananmunat pieneen kulhoon ja sekoita kunnes keltuainen ja valkuainen sekoittuvat täysin toisiinsa. Valuta kananmuna hitaasti jatkuvana vanana kiehuvan keiton joukkoon. Älä sekoita tässä vaiheessa. Odota että kananmuna nousee keiton pinnalle ja kypsyy. Tarkista vielä että myös kana on kypsää ja sitten nauti herkku heti.

Keiton pinnalle voi lisätä tilkan seesamiöljyä.

Tässä videossa vähän vastaava keitto. Tässä sekoitetaan muna keiton joukkoon ihan erilaisella, mutta oikein hienonnäköisellä tekniikalla. Pakko kokeilla tätäkin ohjetta pian!

Kiinalaiset keitot on järjestäen olleet herkullisia, kommentteihin saa mieluusti laittaa vinkkiä jos tiedossa on joku hyvä ohje!

3 comments:

Ankerias Vipunen said...

Mielenkiintoinen kokeilu oli tämä sun keitto. Taidan kanssa testata tuota videon Egg Drop-ohjetta joskus. Hauskan oloinen ja nopea keitto, jos sattuu olemaan kanalientä valmiina.

SausageCreature said...

Testailin jo tuon toisenkin keiton ja se onnistui tosi hyvin. Molemmat on vähän sellaisia Nyhjää tyhjästä-tyylisiä keittoja. Yllättävän ruokaisia ainesten määrään nähden siitä kananmunan erikoisesta käsittelystä johtuen.

Hanna said...

Kiitos ohjeesta! On kyllä jännä että ohje on niin yleinen kiinalaisissa ravintoloissa, mutta sitä ei tunnu oikein juuri sellaisenan löytyvän netistä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...