Saturday, May 28, 2011

Hot wings - kastike kanansiiville



Mun kasvissyönti karahti taas kiville.
Näin kaupassa marinoimattomia siipiä ja himo iski. Pakko oli saada.
Damned you meat!

Väsäilin kanansiiville marinadin jonka esikuvana oli Frank's Red Hot-kastike. Siitä tuli törkeän hyvää. Tällä kertaa käytin sitä marinadina, mutta ensi kerralla teen ehdottomasti niin, että hieron siipien pintaan vain hitusen mausteita (öljyä, cayennepippuria, suolaa), paistan ne uunissa ja SITTEN tarjoilen ne tässä makoisassa kylvyssä, sillä tämä kastike on selvästi parhaimmillaan kypsentämättömänä. Eli tästä eteenpäin tämä olkoon kastike eikä marinadi.

Tämä pitää rakentaa maistelemalla oman maun mukaan sopivan tuliseksi ja muutenkin tasapainoiseksi. Ideana on laittaa rasvaa, tulisuutta, suolaa, sokeria sekaisin.
Laitan kumminkin näkyviin mitä aineita itse lykkäsin:

6:lle siivelle
1/2 APPELSIININ mehu
(tilkka tummaa rommia)
Tabasco-kastiketta (vihreää purnukkaa käytin itse)
paprikajauhetta
chilijauhetta (tai cayennea jos löytyy)
(lisäksi chilikastiketta, mulla oli Kimchin soosia, jossa on tuhdin chilin lisäksi valkosipuliakin mukana)
SOIJAKASTIKETTA
VOISULAA (tai öljyä)
HUNAJAA reilusti

Aineet sekoitetaan, voi lämmittää hiukan jos hunaja ei meinaa liueta.
Kuten todettu, ensi kerralla tarjoilen tämän kypsien siipien kastikkeena, mutta tässä ohje miten tein tällä kertaa: Kylvetä siivet kastikkeessa.
Sitten uuniin 250°C 8-15 min, sitten käännetään ja voidellaan lopulla marinadilla ja annetaan olla vielä 8-10 min tai kunnes täysin kypsiä.

Tarjoillaan kermaviilidipin sekä tikuiksi leikatun kurkun, porkkanan ja varsisellerin kera.

Herkkua oli, mutta tuli ikävä Rovaniemen Wingstonia, jos eksytte niille leveysasteille niin poiketkaa ihmeessä, paikka on kiva ja ruoka herkkua.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...