240g PORON JAUHELIHAA (pakaste)
puolikas SIPULI
voita
pari PERUNAA (rosamunda)
iso pala PALSTERNAKKAA
pienempi pala SELLERIÄ
2 PORKKANAA (paloita kolikoiksi)
vettä
suolaa, pippuria
pari kokonaista maustepipppuria
laakerinlehti
persiljaa
KOSKENLASKIJA-PAPRIKA-SULATEJUUSTOA (ei pakollinen)
olutversio:
jätä Koskenlaskija pois ja laita 1 dl TUMMAA OLUTTA
sekä muutama katajanmarja.
Paista porojauheliha. Kuutioi juurekset ja silppua sipuli.
Kuullota sipulia kattilassa voissa hetki. Lisää juurekset. Anna hautua hetki, lisää sitten vettä sen verran, että kasvikset peittyvät reilusti. Lisää laakerinlehti sekä suola ja pippuri. (Jos teet olutversion, lisää nyt myös noin 1 dl olutta sekä pari katajanmarjaa.) Kiehauta ja anna hautua kunnes kasvikset alkavat hiukan pehmetä.
Lisää paistettu liha. Hauduta kypsäksi. Jos teet Koskenlaskijaversion, poista laakerinlehti ja lisää juusto lopuksi, kuumenna kunnes juusto sulaa täysin, älä kuitenkaan keittele turhaan. Lisää siputtua persiljaa pinnalle.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment