Thursday, May 3, 2012

Hävikistä herkuksi

Ruokaa heitetään paljon turhaan roskiin.
Itseasiassa järjettömiä määriä.

Tätä ongelmaa vastaan ruokabloggaajat ovat nyt yhdistäneet voimansa ja kehittelevät uusia reseptejä hiukan kulahtaneista aineksista. Tempauksen nimi on Hävikistä herkuksi. Minulla ei ole tähän hätään uutta ohjetta, mutta linkitän pariin vanhaan:
  • Yli jääneestä perunamuussista saa väännettyä mahtavat Perunapullat
  • Risotosta saa kokonaan uuden ruokalajin seuraavana päivänä: Risoton elvytys 
  • Ylikypsistä banaaneista saa herkullisen jälkiruuan :Paistetut banaanit 
  • Paremmat päivänsä jo nähneet ruoka-aineet saa helposti soviteltua myös pastakastikkeeseen, keittoon tai munakkaaseen. 
  • Vihannesten hukkaan leikatut palat ja yrttien puisevat varret kannattaa viskata kiehuvan veden joukkoon ja siivilöidä lopuksi pois, sillä niistä saa lisämakua liemeen. 
Makkaraoliokin syyllistyy ruuan poisheittämiseen, mutta vannotaan nyt vala että sen määrän on pienennyttävä jatkossa.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...