Friday, December 5, 2014

Talvisalaatti porkkanoista ja punakaalista

Punakaalia pitäisi kai syödä paljon kun se on niin terveellistä. Tällä ohjeella siitä tulee tosi hyvää,

50g VOITA (Pitää testata voisko korvata öljyllä, ks. ohje)
2 dl MANTELEITA
4 PORKKANAA, kuori, siivuta kuorimaveitsellä pitkiksi laihoiksi siivuiksi.
300g PUNAKAALIA, suikaloi ohueksi esim. juustohöylällä.
(n 1dl korianterinlehtiä)

Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl SITRUUNAN mehua
sormisuolaa
mustapippuria

Tässä ohjeessa ainut epäilyttävä kohta on tuo voi. Se on herkullista. Mutta jos sitä käyttää niin salaatti olisi hyvä syödä pois ja heti. Muuten voi kovettuu pinnalle epäilyttävästi. Eli pitää vielä testailla ja kehitellä, mutta niin hyvää tämä on jo näin, että kyse on vain pikku viilailusta.
Sulata siis voi kattilassa ja nosta pois liedeltä oottelemaan.
Paahda mantelit kuivalla paistinpannulla tai uunissa kunnes ne saavat nätisti väriä.
Kaada leikkuulaudalle ja hienonna karkeasti. Kaada joukkoon voi niin, että hera jää kattilaan (jaahas, ehkä tuossa on se mun moka, ahneuksissani ja periaatteesta en voinu hukata hyvää voita vaan kaikki meni mukaan. Tottele siis jos olet hipsteri.) Jätä jäähtymään.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Sekoita porkkana- ja kaalisuikaleet tarjoiluastiassa, kaada kastike päälle. Sekoita. Lisää mantelivoiseos (ja korianteri, minulla ei ollut, oli hyvää ilmankin). Sekoita hyvin. Nauti! Hyvää on.


Tämäkin resepti on Hesarista alunperin, mutta hei olihan niillä kans  tutun oloinen kurpitsapasta vrt itsekehittämäni supercombo. No ei ne ehkä ihan identtisiä ole,  mutta olin kerrankin trendien aallonharjalla tai lähes siellä - ees hetken.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...