Saturday, April 30, 2011

Marinoidut jättipavut


Taas papukokeiluja, nyt vuorossa jättikokoiset voipavut. Tämä on herkullinen lisuke ja pavut sopivat liemineen myös salaatin joukkoon.

4 dl liotettuja ja keitettyjä VOIPAPUJA
1 VALKOSIPULINKYNSI
1 SALOTTISIPULI tai pieni tavallinen sipuli

Marinadi:
3 rkl OLIIVIÖLJYÄ
1/2 SITRUUNAN kuorta
3 rkl SITRUUNAMEHUA
1 tl SINAPPIA
0,5 tl suolaa
0,5 tl sokeria
(Tuoreita yrttejä, persiljaa ym.)

Anna papujen liota yön yli ja keitä suolalla maustetussa vedessä noin pari tuntia.
Ylimääräiset pavut voi pakastaa. Paloita valkosipuli oikein hienoksi silpuksi. Hienonna myös sipuli. Sekoita ne papujen joukkoon.
Sitten valmistetaan kastike: vuole sitruunan kuoresta keltainen osa, jätä kaikki valkoinen pois. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Laita sitruunankuorenpalat pieneen purkkiin, lisää muut marinadin aineet. Ravista kunnolla. Kaada papujen päälle.
Anna marinoitua ainakin hetki, hyvää tuli kun pavut saivat olla marinadissa yön yli.
Halutessasi voit lisätä päälle koristeeksi tuoreita yrttejä.

Alkuperäinen ohje on Sanna Töringen ihanasta Kesäruokaa-kirjasta.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...