Monday, November 21, 2011

Supercombo-kurpitsapasta


Kurpitsahullu täällä taas terve. Tässä makujen sinfoniassa yhdistyy oikeastaan kolme aiemmin käyttämääni reseptiä uudeksi supercomboksi. Vaik onhan ne kaikki hyviä, tämä nyt vaan on nopea ja heleppo.

300g KURPITSAA
1 SIPULI.
1 tl pippurirouhetta
1 tl chilirouhetta
1 tl muskottipähkinää
suolaa
hyvää OLIIVIÖLJYÄ
3 rkl KURPITSANSIEMENIÄ (tai pinjansiemeniä)
10 lehteä tuoretta SALVIAA
2 dl (Orzo) JYVÄPASTAA (Muukin pasta käy, ja myös riisi, mutta riisin kohdalla pidennä keittoaikaa)
TOMAATTI

Laita uuni lämpenemään 180°C.
Puolita ja viipaloi sipuli. Levitä leivinpaperi uunipellille ja sipuli sen päälle. Kaada päälle oliiviöljyä ja pyörittele sipuli siinä.
Kuutioi kurpitsa n. sentin kuutioiksi. Sekoita keskenään mausteet ja tilkka oliiviöljyä. Pyörittele kurpitsanpalat tässä mausteseoksessa. Levitä kurpitsa sipulin päälle. Silppua salvia ja ripottele sitä pinnalle.

Puhdista kurpitsansiemenet niitä ympäröivästä - no möhnästä - se ei ole kivaa tai helppoa hommaa mutta maun vuoksi kannattaa kärsiä ja turhahan niitä on roskiin heittää! Jollei löydy omasta takaa kurpitsansiemeniä, voit käyttää pinjansiemeniä.
Paista 20-25 min tai kunnes kurpitsa on pehmennyt. Tarkista välillä etteivät siemenet paistu liikaa, jos alkavat ruskistua voimakkaasti, poista ne uunista ja lykkää muu paistos takaisin. Keitä pasta (orzo-8 min) sillä aikaa kun kurpitsa kypsyy. Valuta pasta, sekoita siihen kurpitsa ja kurpitsansiemenet. Silppua tomaattia päälle höysteeksi ja kisko huiviin!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...